İngiltere Başbakanı Johnson’dan Rus bilim insanlarına davet

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
İngiltere Başbakanı Johnson’dan Rus bilim insanlarına davet

DÜNYA Haberleri  / The Guardian

G7 Zirvesi’ne katılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukraynalı bilim insanlarının yanı sıra Rus bilim insanlarına da bir çağrıda bulundu. Johnson, savaş halindeki iki ülkenin araştırmacılarını bilimsel çalışmalarını sürdürmek üzere İngiltere’ye davet etti.

Boris Johnson, Ukraynalı akademisyenlerin araştırmalarına Birleşik Krallık kurumlarında devam etmelerini sağlayan Ukrayna üniversiteleriyle eşleştirme sisteminin genişletilerek Rus meslektaşlarını da kapsadığını açıkladı. İngiltere Başbakanı açık mektubunda, “Putin'in şiddetine dehşet içinde bakan ve artık Rusya'da güvende hissetmeyen Rus bilim insanlarına ve araştırmacılara: İngiltere'ye gelip açıklığa, özgürlüğe ve bilgi arayışına değer veren bir ülkede çalışmak için başvurmaktan çekinmeyin.” dedi. 

Şimdiye kadar yapılan başvurular doğrultusunda 130 Ukraynalı akademisyenin İngiltere’ye getirileceği açıklandı. Araştırma programı 10 milyon sterlinlik bütçeye sahip.

'RUS ZAFERİ FELAKET OLUR' DEDİ

Johnson, güney Almanya'daki G7 toplantısında büyük oranda Ukrayna'ya odaklandı. Boris Johnson, zirve sırasında sivil hedeflere yönelik Rus roket saldırılarının artırdığına dikkat çekti. İngiltere Başbakanı, Ukrayna’ya verilen desteğin ekonomik sıkıntıları ve fiyat artışlarını da beraberinde getireceğini ancak Rus zaferinin sonuçlarının Britanyalılar da dahil olmak üzere tüm dünya için çok daha kötü sonuçlara yol açacağını savundu.

İngiltere Başbakanı Johnson, bir Rus zaferinin etkisinin Doğu Asya’da da hissedileceğini ve Çin'in Tayvan'daki emellerinin önünü açabileceğini belirtti. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...