ABD Senatosu'ndan İsrail'e tam destek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Merkezi
- Güncelleme:
ABD Senatosu'ndan İsrail'e tam destek

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı - Haber Merkezi

Savaş kurallarını hiçe sayarak sivilleri hedef almaya devam eden İsrail'e en büyük destek ABD'den geliyor. ABD Senatosu'nda yapılan oylamada, İsrail'i destekleme kararı, 97 kabul oyu ile (0 ret) kabul edildi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla bir saldırı düzenledi. İsrail ordusu saldırıya "Demir Kılıçlar" operasyonu ile karşılık verdi. Savaşın başından bu yana Gazze'ye bomba yağdı, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda insan hayatını kaybetti. ABD ise çatışmaların başından beri İsrail'e desteğini dile getirip askeri yardımlarda bulundu. ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Blinken Tel Aviv yönetimini ziyaret etti. Kızıldeniz’de konuşlu ABD Donanmasına ait savaş gemisi  Yemen'den İsrail'e fırlatılan füzeleri durdurdu. Tüm bunlar olurken sıcak bir gelişme daha yaşandı. 

ABD SENATOSU DA İSRAİL'E DESTEĞİNİ DUYURDU

ABD Senatosu'nda yapılan oylamada, İsrail'i destekleme kararı, 97 kabul oyu ile (0 ret) kabul edildi.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1524'ü çocuk 3 bin 785 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 77 Filistinlinin hayatının kaybettiği belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...