ABD Suriye'den çekilecek mi? Amerika'nın birlikleri Suriye'den çekilecek mi? MSB açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD Suriye'den çekilecek mi? Amerika'nın birlikleri Suriye'den çekilecek mi? MSB açıkladı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ortadoğu son dönemlerde tekrar hareketlenirken odağı Yemen ve Filistin üzerine kayan ABD'nin Suriye'den çekilip çekilmeyeceği konuşuluyor. ABD Suriye'den çekilecek mi? Amerika'nın birlikleri Suriye'den çekilecek mi? Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ortadoğu son dönemlerde tekrar hareketlenirken odağı Yemen ve Filistin üzerine kayan ABD'nin Suriye'den çekilip çekilmeyeceği konuşuluyor. İsrail'in Filistin'e saldırıları sonrası Yemen'in Kızıldeniz'de İsrail ve Amerika'ya ait gemileri vurmasıyla olaylar tırmanmıştı. Amerika'nın gündeminde ise askeri öncelikleri gündemden geçirme konusu var. Bunun üzerine ABD Suriye'den çekilecek mi? sorusu araştırılmaya başlandı. ABD Suriye'den çekilecek mi? Amerika'nın birlikleri Suriye'den çekilecek mi? İşte haberin detayları...

ABD SURİYE'DEN ÇEKİLECEK Mİ?

Suriye'de orta doğu ülkelerindeki Arap Baharı etkisinin esmesi ile hareketlendi ve 15 Mart 2011 yılında iç savaş başladı. Bu tarihten sonra Suriye, Rusya ve Amerika gibi devletler için bölgedeki çatışmalarda çıkarlarına korumak adına müdahele ettikleri bir yer haline geldi. Suriye'deki iç savaşa müdahil olan devletler arasında ABD başta geliyor.

Son dönemde yaşanan İsrail-Filistin savaşı ve Yemen'in durumu sonrasında Ortadoğu'da krizin artması nedeniyle Amerika'nın askeri önceliklerini değerlendirdiği konuşuluyor. ABD Suriye'den çekilecek mi sorusu Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre bir cevap buldu.

MSB kaynaklarına göre, ABD'nin Suriye'den birliklerini çekeceğine dair iddialara resmi açıklamayı beklemelek gerektiğini söyledi ve "Resmi açıklamayı ve uygulamayı görmeden bu tarz haberlere ihtiyatlı yaklaşılması gerekiyor" dendi. Savunma ve güvenlik bölgelerindeki her türlü gelişmeyi yakından takip ettikleri bilgisi de eklendi. 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...