ABD 'yakın tehdit' dedi, Husilere 'savunma saldırısı' düzenledi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD 'yakın tehdit' dedi, Husilere 'savunma saldırısı' düzenledi

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD, Kızıldeniz'de Husilerin kontrolünde bulunan bölgede 'yakın tehdit' olarak belirlenen hedeflere 'savunma saldırıları' düzenlediklerini açıkladı.

İşgalci İsrail ordusunun 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılara tepki gösteren Husiler, Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koymaya ve bazılarına da saldırılar düzenlemeye başladı. 

ABD güçleri, bu süreçte birçok kez Yemen'den gelen birçok saldırıyı engellediklerini duyurdu ve birçok gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.

'YAKIN TEHDİT'LERE SAVUNMA SALDIRILARI

Son olarak ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'deki İran'ın desteklediği Husilerin kontrolünde bulunan bölgelerde yakın tehdit olarak belirlenen hedeflere 'savunma saldırıları' düzenlediklerini açıkladı.

CENTCOM, X sosyal medya platformundan konuya ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, CENTCOM'un bölgedeki ticari ve ABD donanması gemilerine 'yakın tehdit' oluşturan gemisavar balistik füzelere karşı 'savunma saldırıları' düzenlediği duyuruldu.

İSVİÇRE'YE AİT GEMİY İSABET ETTİ

Saldırıların 'seyrüsefer özgürlüğünü korumak' ve 'ABD donanması ile ticari gemiler için uluslararası suları daha güvenli hale getirmek' için yapıldığı belirtilen açıklamada, füzelerden birinin Liberya bandıralı İsviçre'ye ait 'M/V MSC SKY II' adlı konteyner gemisine isabet ettiği ve gemide hasara yol açtığı belirtildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...