Geert Wilders'dan alçak girişim: AK Partili gurbetçi kovulsun kampanyası

- Güncelleme:
Geert Wilders'dan alçak girişim: AK Partili gurbetçi kovulsun kampanyası

Dünya Haberleri

İslam karşıtı Wilders “Erdoğan’a oy verenler Avrupa’dan kovulsun” kampanyası başlattı. Faşist siyasetçi, en çok desteğin CHP’den geldiğini itiraf etti.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Bir dönem İtalyan Faşist Musollini ile ittifak ilişkisi kuran CHP, rotayı şimdi de Hollanda’ya çevirdi. Seçim sürecinde Erdoğan aleyhinde etkin propaganda yürüten İslam karşıtı Hollanda Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, “Erdoğan’a oy verenler Avrupa’dan kovulsun” kampanyası başlattı. Kampanya en büyük desteğin CHP’den geldiğini itiraf eden faşist Hollandalı, “Erdoğan’ın kazanması ile birlikte onun boğucu İslamcı rejiminden acı çekenler en büyük destekçim. Laik Türklerden sayısız mesaj geliyor. Kalbim onlar için kanıyor. Erdoğan, Kemalizmin laik Türkiye’sini vahşice katletti. Bununla birlikte, İslamcılıktan nefret eden ve sadece laik bir Türkiye’de normal ve özgür bir yaşam isteyen tüm Türkleri destekliyorum” gibi skandal ifadeler kullandı. 

UTANÇ VERİCİ

Gazetemize konuşan Hollandalı parlamenterler rezalete tepki gösterdi. Türk kökenli siyasetçi, DENK Parti kurucusu ve 3. dönem milletvekili Tunahan Kuzu, “Wilders burada bildik saçma sapan tavırlarını sürdürüyor. Bu şahıs bir taraftan sözde kendisini özgürlük savunucusu olarak gösteriyor. Diğer yandan Türk halkının iradesini küçümsüyor, yok sayıyor. Bununla birlikte kendisini demokrat olarak tanımlayan Wilders, Hollanda’da yasayan Türklerin temel demokratik hakkı olan oy özgürlüğünü, özgür iradesiyle yaptığı tercihi kısıtlamaya çalışıyor Ona sık sık buranın Kuzey Kore değil Hollanda olduğunu hatırlatmak zorunda kalıyorum” dedi.  Wilders’in tavrını utanç verici olarak nitelendiren Kuzu, ırkçı liderin bu skandal kampanyasına destek verenlerin bu utanca ortak olduğuna vurgu yaptı. Hollandalı siyasetçi, “CHP ve aynı çizgide olanlar Wilders’e ‘Düşmanımın düşmanı dostumdur’ anlayışı ile hareket ediyor. Ancak ‘Düşmanının düşmanı dostun değildir’ diye güzel bir Hollanda atasözü var. Mustafa Kemal’i savunan, sol görüş sahibi CHP seçmeninin böyle faşist söylemleri ve sağcı, popülist, yabancı ve İslam düşmanı biri olan Wilders’e sahip çıkmalarını anlamak güç” diye konuştu. 

İKİYÜZLÜSÜNÜZ

Hollanda Parlamentosu’nun bir diğer üyesi Stephen Van Baarle de Geert Wilders ve yürüttüğü kampanyayı sert sözlerle eleştirdi. “Senin Erdoğan’a oy verenleri kovma yetkin yok” diyen Baarle, sergilenen tavrı diktatörce ve ikiyüzlülük olarak nitelendirdi. Hollanda Başbakanı Rutte’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ettiğini hatırlatan Baarle, şunlara kaydetti:
“Türk kökenli Hollandalıların Türkiye’deki seçimlerde kime oy verdikleri ile ilgili sürekli sorgulanmalarına son verilmeli. Türkiye, insanların kendi geleceklerine kendilerinin karar verdikleri özgür bir ülkedir. Seçim sonucu hoşunuza gitsin ya da gitmesin, millet kararını vermiştir. Ve bir demokraside bu durum karşısında sadece bir şey geçerlidir: Sonucu saygıyla kabul etmek. Türklerin meşru seçimlerini mahkum etmeye çalışan bu şahıslar, Netanyahu’nun  ellerine bulaşan binlerce Filistinlinin kanını görmüyor. Bunlar ikiyüzlü.” 

Hollanda’da yaşayan Türk gazeteci Ebu Bekir Turgut ise Wilders’ın PKK ve benzer yapılardan rahatsızlık duymadığını hatta iş birliği halinde olduklarını aktardı. Turgut, “Wilders’in Erdoğan’a oy verenleri kovalım kampanyasına CHP seçmeni tarafından verilen desteği de bizi burada zor durumda bırakan sorumsuz davranış. Hollandalılar bile bu saçmalığa profilinde M. Kemal ve CHP fotoğrafları bulunanlar kadar destek vermedi” dedi. 

ERDOĞAN İÇİN ÖZEL KARAR

Öte yandan Almanya’da Erdoğan karşıtlığı yasa değişimine sebep oldu. Erdoğan’ın zaferini hazmedemeyen Almanlar seçim öncesi Cumhurbaşkanı’nın ülkede miting yapmasını yasaklayan kararına bir yenisini daha ekledi. Almanya’da serbest olan “afiş” ya da “poster” asılmasını engellemek için harekete geçen Almanlar, Erdoğan için özel karar çıkardı. Nürnberg’te yapılan tüzük değişikliği ile birlikte bir sonraki seçimlerde afiş ve poster yasağı ile “Erdoğan standı” da açılamayacak ve tüm şehirler bu yasak kararına uyacak. Skandal karar sonrası Almanya sokaklarındaki Erdoğan afişleri toplatıldı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...