Almanya Başbakanı Scholz'a İsrail'in soykırım suçuna yardım etmekten suç duyurusu!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Almanya Başbakanı Scholz'a İsrail'in soykırım suçuna yardım etmekten suç duyurusu!

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Alman avukatlar İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara sessiz kalarak soykırıma yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle Başbakan Olaf Scholz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Almanya'da bir grup avukat "İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek oldukları" gerekçesiyle Başbakan Olaf Scholz ve bazı hükümet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ceza hukuku uzmanı avukat Nadija Samour, suç duyurusu için Almanya'nın İsrail'e silah satışına onay vermesi, Gazze'deki katliama hem diplomatik hem de siyasi destek sağlanması ile BM Filistinli Mültecilere Yardım Fonu (UNRWA)'ya yardımların kesilmesini gerekçe gösterdi. 

"SOYKIRIM YAPILDIĞINA DAİR MAKUL KANITLAR VAR"

Nadija Samour, suç duyurusunda Alman hükümetinin, İsrail'in Gazze'deki soykırımına yardımcı olduğunu belirttiklerini ifade ederek, "Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı davaya dayanarak şu sonuca vardık: Filistinlilere karşı soykırım yapıldığına dair makul kanıtlar var. Sonuç olarak, diğer üçüncü ülkeler gibi Almanya'nın da soykırımı önlemek için uluslararası hukuk kapsamında sorumluluğu bulunuyor. Bu, soykırımı ve etkilerini önlemek için kutsal bir görev." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gazze'deki saldırılarda yakınlarını kaybedenler de, Filistinliler adına Alman hükümeti hakkında fedaral savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunulan isimler arasında Scholz'un dışında  Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Maliye Bakanı Christian Lindner, Savunma Bakanı Boris Pistorius, İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Adalet Bakanı Marco Buschmann, Kalkınma Bakanı Svenja Schulze ve Başbakanlık Müsteşarı Wolfgang Schmidt de yer alıyor.

İSRAİL'İN SİLAH İHTİYACININ YÜZDE 28'İNİ ALMANYA SAĞLADI

Almanya çatışmaların başladığı 7 Ekim'den, 7 Kasım 2023 tarihlerine kadar İsrail'e yönelik 185 silah satışına onay verdi. Tel Aviv yönetiminin silah ithalatının yüzde 28'i Alman hükümeti tarafından karşılandı. 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...