Asya-Pasifik’te işler kızıştı! “Nükleer temelli” ittifak resmen devrede

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Asya-Pasifik’te işler kızıştı! “Nükleer temelli” ittifak resmen devrede

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore’nin artan tehditleri karşısında Güney Kore ve ABD düğmeye bastı. Pyongyang’ın nükleer ve füze yeteneklerini geliştirdiğine inanan Seul ve Washington, aralarındaki ittifakı daha da kuvvetlendirmek için hamlelerini yaptı. “Nükleer temelli” ittifak, Kuzey Kore’yi caydırmayı amaçlıyor.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore'nin artan askeri tehdidi karşısında ülkenin ABD ile olan ilişkilerini "nükleer temelli" bir ittifaka yükselttiğini söyledi.

Yoon, Nisan ayında ABD Başkanı Joe Biden ile Washington'un nükleer silahlı Kuzey Kore ile olası bir çatışma durumunda Seul'e nükleer planlaması hakkında daha fazla fikir verme isteği üzerine yaptığı görüşmelere atıfta bulundu.

Güney Kore'nin Anma Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada Yoon, "Kuzey Kore nükleer ve füze yeteneklerini geliştiriyor ve nükleer silahların kullanımını yasalaştırdı" dedi.

Asya-Pasifik’te işler kızıştı! “Nükleer temelli” ittifak resmen devrede

"NÜKLEER TEMELLİ" İTTİFAK

Washington'daki zirvede iki lider, Güney'i savunmak için Amerikan nükleer silahlarının kullanılmasını öngören ABD genişletilmiş caydırıcılığı güçlendirme konusunda anlaştılar.

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre Yoon, "Güney Kore-ABD ittifakı artık 'nükleer temelli' ittifaka yükseltildi" yorumunu yaptı.

KUZEY KORE'DEN DÜNYAYA GÖZDAĞI

Kuzey Kore bu yıl en büyük kıtalararası balistik füzesini test etti ve geçen hafta ilk casus uydusunu fırlatmaya çalıştı, ancak roket ve yükü denize düştü.

Kuzey Kore, fırlatmanın başarısız olduğunu nadiren ve hızlı bir şekilde kabul etti, ancak askeri gözetleme yeteneklerini artırmak için tekrar denemeye ve yörüngeye bir uydu yerleştirmeye söz verdi.

Fırlatma, Kuzey tarafından balistik füze teknolojisinin kullanılmasını yasaklayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiği için geniş çapta kınandı.

Pyongyang, yasağı, egemen meşru müdafaa ve uzay geliştirme hakkının ihlali olarak reddetti.

Kaynak: Reuters

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...