Azerbaycan ordusu Hocalı'ya girdi, 23 köyü Ermenistan işgalinden kurtardı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Azerbaycan ordusu Hocalı'ya girdi, 23 köyü Ermenistan işgalinden kurtardı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun 23 köyü daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardığını duyurdu.

Aliyev, Twitter hesabından, "Muzaffer Azerbaycan ordusu, Fuzuli'nin Gobu Dilağarda, Yal Pirahmetli, Yukarı Yağlıvend, Dilağarda, Seyid Mahmudlu ve Elesgerli, Hocalı'nın Demirciler, Çanakçı, Medetkend ve Sığnak, Hocavend'in Susanlık, Domi, Tuğ, Akaku ve Azıh, Cebrail'in Hüseynalılar, Söyüdlü ve Aşağı Sirik, Gubadlı'nın Yukarı Mollu, Aşağı Mollu ve Hocik, Zengilan'ın Keçikli ve Ördekli köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ, Azerbaycan'dır." paylaşımında bulundu.

İNTİKAMI ALINDI

Azerbaycan medyası, Azerbaycan ordusunun Ermenistan'ın 1992'de soykırım yaptığı Hocalı kentine girdiğini duyurdu. Aliyev dün yaptığı açıklamada "Hocalı'nın intikamı alındı" ifadelerini kullanmıştı. Ermenistan, 26 Şubat 1992'de Hocalı kasabasında yaşanan 613 sivili katletti.
Sivillerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başları kesildiği görüldü. Hamile kadınlar ve çocukların katliama maruz kaldığı tespit edildi.
Katliamı yapan Ermenistan güçlerinin başında daha sonra Ermenistan cumhurbaşkanı seçilecek olan Serj Sarkisyan bulunuyordu.
Karabağ'daki zulmün sembolü olan soykırım suçuyla ilgili ne Ermenistan hesap verdi ne de Sarkisyan...
28 yıl sonra bölgeye giren Azerbaycan ordusu, katliamın hesabını sordu.

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başladığı operasyonda, 5 kent merkezi, 3 kasaba ve 240 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı.

Azerbaycan ordusu Hocalı'ya girdi, 23 köyü Ermenistan işgalinden kurtardı

Osmanlı'nın sözde Ermeni soykırımı yaptığı iddiasıyla dünyayı kandırmaya çalışan Ermenistan, Hocalı'da soykırım suçu işledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...