BM'den Suriye'deki işkence ve infazla hakkında ilk açıklama: Suçların hesabının verilmesi için destek verilecek

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
BM'den Suriye'deki işkence ve infazla hakkında ilk açıklama: Suçların hesabının verilmesi için destek verilecek
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Esad rejiminin yıkılmasının ardından Sednaya Hapishanesi'ndeki skandallar gün yüzüne çıkmıştı. İşkenceler, infazlar ve niceleri. BM Genel Sekreteri Guterres, Suriye'de işlenen suçların hesabını verme zorunluluğunun yerine getirilmesi için tüm uluslararası mekanizmalara destek verilmesi gerektiğini belirtti

BM Genel Sekreteri Guterres, Suriye'de işlenen suçların hesabını verme zorunluluğunun yerine getirilmesi için tüm uluslararası mekanizmalara destek verilmesi gerektiğini belirtti. Gözler işkencelerin yapıldığı Sednaya Hapishanesi'ne çevrildi. 


BM'den Suriye'deki işkence ve infazla hakkında ilk açıklama: Suçların hesabının verilmesi için destek verilecek - 1. Resim

BM'DEN 'KANITLARI KORUYUN' ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'de çöken Esad rejiminin işlediği suçlar konusunda adaletin sağlanması için kanıtlar, materyaller ve toplu mezar alanlarının korunmasının şart olduğunu bildirdi.

BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) Suriye'deki gelişmeler ele alındı.

Suriye'den bağlanarak üye ülkeleri bilgilendiren BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Suriye'de son birkaç haftadaki gelişmelerin tarihi boyutlarda olaylar olduğuna dikkati çekerek, Suriye’yi yaklaşık 54 yıl boyunca yöneten Esad rejiminin iki hafta içinde çöktüğünü ve ülkenin şimdi yeni bir gerçeklikle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Pedersen, yaklaşık 14 yıllık ihtilaf boyunca sevdiklerini kaybeden yüzbinlerce Suriyeliye içten taziyelerini ileterek, milyonlarca kişinin maruz kaldığı yerinden edilme, sürgün, gözaltı, istismar, acı ve kayıplar için üzüntüsünü dile getirdi.


BM'den Suriye'deki işkence ve infazla hakkında ilk açıklama: Suçların hesabının verilmesi için destek verilecek - 2. Resim

AFAD, ESAD'IN İŞKENCE HAPİSHANESİ SEDNAYA'DA ÇALIŞIYOR

Suriye'de Esad rejiminin yıkılmasıyla, ülkedeki korkunç tablo ortaya çıktı. Sednaya Hapishanesi'ndeki işkenceler gün yüzüne çıkarken, birçok sivilin hala bulunamayan odalarda olduğu düşünülüyordu.

Türkiye devreye girdi ve AFAD yardıma koştu. Yapılan açıklamada, 120 personel, 4 arama köpeği ve 43 araçla çalışmaların başladığı belirtildi. Suriyeli muhaliflerin Şam'ı ele geçirmesiyle birlikte ülkedeki 61 yıllık Baas zulmü sona erdi. Esad kaçtı, askerler teslim oldu, rejim yıkıldı. Suriye'de bir devir kapanırken, geriye korkunç görüntüler kaldı.

BM'den Suriye'deki işkence ve infazla hakkında ilk açıklama: Suçların hesabının verilmesi için destek verilecek - 3. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...