Boris Johnson ‘Putin beni tehdit etti’: “Füzeyle sadece bir dakika sürer”

- Güncelleme:
Boris Johnson ‘Putin beni tehdit etti’: “Füzeyle sadece bir dakika sürer”

DÜNYA Haberleri

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile aralarında gerçekleşen telefon görüşmesiyle ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Aylar öncesşnde Ukrayna’yı işgal etmemesiyle ilgili Putin’i uyardığını belirten Johnson, Rus liderin kendisini nükleer saldırı ile tehdit ettiğini açıkladı.

Birleşik Krallık merkezli yayın yapan BBC, Putin’in diğer ülkelerin liderleriyle yaptığı görüşmeleri inceleyerek belgeselleştirdi. Belgeselde Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Rus lider Putin’in telefon görüşmesi de yer aldı.

JOHNSON-PUTİN TELEFON GÖRÜŞMESİ

Telefon görüşmesine dair yeni detaylar belgeselle birlikte gün yüzüne çıktı.  Johnson’un Şubat 2022’de Putin ile gerçekleştirdiği ‘çok uzun’ süren görüşmede Ukrayna’nın işgalinin ‘mutlak bir felaket’ olacağı ifade edildi. Johnson Putin’i uyarmasının ardından tehdit edildiğini ifade etti.

RUS LİDERİ UYARDI

Konuşmasında Ukrayna’nın işgal edilmesinin Batı’nın yaptırımlarına yol açacağı ve NATO’nun Rusya sınırlarına daha fazla asker göndermesi konusunda Rus lideri uyardığını kaydeden Johnson, Ukrayna'nın ‘yakın gelecekte’ NATO'ya katılmayacağını söyleyerek Putin'in askeri harekatını caydırmaya çalıştığını kaydetti.

Boris Johnson ‘Putin beni tehdit etti’: “Füzeyle sadece bir dakika sürer”

“BORİS SENİ İNCİTMEK İSTEMİYORUM”

Putin'in kendisini ‘füze saldırısıyla’ tehdit ettiğini aktaran Johnson, “Bir noktada beni tehdit etti ve 'Boris, seni incitmek istemiyorum ama bu füzeyle sadece bir dakika sürer.' dedi.” ifadesini kullandı. Johnson, “Ancak ses tonunun rahatlığından ve kayıtsızlık havasından, onun müzakereye yönlendirme girişimlerimle dalga geçtiğini hissettim.” görüşünü paylaştı.

KİEV’DE BİR ARAYA GELDİLER

Eski İngiltere Başbakanı Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile 22 Ocak'ta Kiev'de bir araya gelmişti. Johnson, Ukrayna'ya, Rusya'yla devam eden savaşı 2023'te bitirebilmesi için destek vereceklerini belirtmişti.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...