Boris'ten adaylık açıklaması: Çok iyi bir şans var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Boris'ten adaylık açıklaması: Çok iyi bir şans var

DÜNYA Haberleri

İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın istifasının ardından Boris Johnson’ın yeniden liderlik koltuğuna oturacağı yönünde iddialar ortaya atıldı. Johnson’ın başbakanlık için aday olup olmayacağını açıkladı. Şu an kendisine yoğun bir destek olduğunu belirten Johnson, başbakanlığa sıcak bakmadığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Liz Truss, göreve geldikten 45 gün sonra istifa etti. Truss’ın, 20 Ekim’de kararını duyurmasının ardından ülkede yeni Muhafazakar Parti Lideri ve Başbakanı belirleme yarışı başladı. Adaylığa ilk göz kırpan isimler eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Muhafazakar Parti Meclis Grubu Başkanı Penny Mordaunt oldu.

Boris'ten adaylık açıklaması: Çok iyi bir şans var

Liz Truss

BORİS'TEN CEVAP GELDİ

Bu ikilinin yanı sıra pandemi döneminde Başbakanlık Konutu’nda düzenlediği partiler sebebiyle 7 Temmuz’da görevi bırakmak zorunda kalan Boris Johnson’ın da aday olacağı yönünde söylentileri ortaya atıldı. Eski Başbakan Johnson hakkındaki bu iddialara cevap verdi.

Boris'ten adaylık açıklaması: Çok iyi bir şans var

İngiliz basını, Boris'in aday olacağını yazıyordu

“GERİ DÖNMEM İÇİN ÇOK İYİ BİR ŞANS VAR”

Muhafazakar Parti liderliğine bir kere daha aday olması gerektiğini öneren kişi sayısının kendisini şaşırttığını aktaran Johnson “Aday olmak için gereken 102 milletvekilinin desteğini aldım. Yarın adaylığımı ortaya koyabilirim. Seçimde başarılı olmam ve cuma günü Başbakanlık Konutu’na dönebilmem için çok iyi bir şansa var. Ancak son günlerde ne yazık ki bunun yapılacak doğru şey olmadığı sonucuna vardım. Parlamentoda birleşik bir parti olmadıkça etkili bir şekilde yönetemezsiniz” dedi.

Boris'ten adaylık açıklaması: Çok iyi bir şans var

Penny Mordaunt

“SUNAK VE MORDAUNT İLE ANLAŞAMADIK”

Eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Muhafazakar Parti Meclis Grubu Başkanı Penny Mordaunt ile ortak bir noktada uzlaşamadıklarını aktaran Johnson “Bu sebeple korkarım ki en iyisi adaylığımın devam etmesine izin vermemem ve başarılı olana desteklemem. Sunacak çok şeyim olduğuna inanıyorum ama korkarım bu doğru zaman değil" ifadelerini kullandı.

Boris'ten adaylık açıklaması: Çok iyi bir şans var

Rishi Sunak

SUNAK EN GÜÇLÜ İSİM

Öte yandan, yeni parti lideri ve ülkenin yeni başbakanını belirlemek için seçim yarışında adayların en az 100 milletvekilinin desteğini alması gerekiyor. Başbakanlığa aday isimlerin yarın yerel saatle 14.00'e kadar başvuru yapmaları şart. İngiltere medyasına göre en güçlü aday olarak Sunak öne çıkıyor. Henüz resmi olarak adaylığını açıklamayan Sunak’ın 100 vekilin desteğini aldığı belirtiliyor. Mordaunt’ı ise 21 milletvekilinin desteklediği ifade ediliyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...