Çin'den Gazze'de BM konukevine yapılan saldırıya kınama

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Çin'den Gazze'de BM konukevine yapılan saldırıya kınama

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah'ta yer alan Birleşmiş Milletler'e (BM) ait konukevine düzenlediği saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırıya Çin'den kınama geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada şok içinde olduklarını ve şiddetle kınadıklarını belirterek 'Güç kullanmak kalıcı barışı getirmez.' ifadeleri kullanıldı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği işgal saldırılarının 40. gününde de zulüm sürüyor. Öldürülenlerin sayısı 12 bine yaklaşmış durumda ve bunların çoğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor. Durmak bilmeyen İsrail zulmü her geçen gümn katlanarak devam ederken dün Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Gazze Şeridi'ndeki Birleşmiş Milletler ofisinin bombalandığını bildirdi ve çok sayıda ölü ve yaralı olduğu duyurdu.

'GÜÇ BARIŞI GETİRMEZ'

Bunun ardından İsrail'e peş peş tepkiler gelirken bir tepki de Çin'den geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Pekin'deki günlük basın toplantısında, BM personelini hedef alan saldırı nedeniyle "şok içinde olduklarını" ve "şiddetle kınadıklarını" bildirdi. Saldırılarda hayatını kaybeden tüm BM personelinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Sözcü Mao, "Şiddet, gerçek güvenliği sağlayamaz. Güç kullanmak kalıcı barışı getirmez." ifadelerini kullandı. 

Mao, BM personelinin güvenliğinin etkin şekilde sağlanması gerektiğini vurguladı. Taraflara uluslararası hukuka uyma ve BM Genel Kurulunun 27 Ekim'de aldığı kararı uygulama çağrısı yapan Mao, çatışmaya derhal son verilerek daha büyük bir insani felaketin önlenmesi gerektiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...