DSÖ'den Yemen için acil uyarı: Milyonlarca insan etkilenecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
DSÖ'den Yemen için acil uyarı: Milyonlarca insan etkilenecek

DÜNYA Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü, Yemen'in kırılgan sağlık sisteminin ciddi şekilde aşırı yüklenmiş durumda olduğunu ve çöküşün eşiğine geldiğini söyleyerek, iç savaşla boğuşan ülkenin "unutulmuş bir insani kriz" haline geldiği konusunda uyardı.

Dokuz yıllık çatışma, Yemen'in 31,5 milyon insanının üçte ikisinin acil insani yardım ve koruma hizmetlerine ihtiyaç duymasına neden oldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaklaşık 13 milyon insanın acil insani sağlık hizmetine ihtiyacı olduğu konusunda uyarıda bulundu.

DSÖ'nün Yemen Sağlık Acil Durum Ekibi başkanı Annette Heinzelmann, bir basın toplantısında, "Son siyasi görüşmeler, Yemen'de kalıcı barışın nihayet elde edilebileceğine dair yeni umutlar uyandırdı" dedi.

Bununla birlikte, ülkenin kırılgan sağlık sistemi ciddi şekilde aşırı yüklenmiş durumda ve çöküşün eşiğine gelirken, uluslararası bağış fonları ülkenin başarısız olan sağlık hizmetlerinin daha fazla kötüleşmesini önlemek için yetersiz” diyerek durumun ciddiyetini ortaya koydu.

DSÖ'den Yemen için acil uyarı: Milyonlarca insan etkilenecek

YEMEN: UNUTULMUŞ BİR İNSANİ KRİZ

5 yaşın altındaki 540.000 Yemenli çocuk, ani ölüm riski taşıyan şiddetli akut yetersiz beslenmeden muzdarip durumda.

Buna ek olarak, ülke çapındaki sağlık tesislerinin %46'sı personel eksikliği, fon, elektrik veya ilaçlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle yalnızca kısmen çalışıyor veya tamamen hizmet dışı.

SALGIN HASTALIKLAR YEMENLİLERİ ZORLUYOR

Hastalık salgınları, özellikle kızamık, difteri, dang humması, kolera ve çocuk felci, Yemen'in derinleşen sağlık krizini hızlandırıyor.

Kitlesel yer değiştirmeler, aşırı yüklenmiş sağlık tesisleri, su ve sıhhi temizlik ağlarının kesintiye uğraması ve düşük aşılama kapsamı, bu hastalık salgınlarını tetikliyor ve yayıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...