Elon Musk'tan "yapay zeka" davası: Artık insanlık yararına hizmet etmiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Elon Musk'tan "yapay zeka" davası: Artık insanlık yararına hizmet etmiyor

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi, milyarder iş adamı Elon Musk, yapay zeka robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI ile şirketin CEO'su Sam Altman'a şirketin kuruluş misyonunu terk ettikleri gerekçesiyle dava açtı. Musk, OpenAI'ın insanlık yararına kullanımından ziyade Microsoft'un karını yükseltmeye odaklandığını iddia etti.

Tesla, SpaceX'in CEO'su, X'in sahibi milyarder iş adamı Elon Musk, Google'n yapay zeka uygulaması Gemini'ı ırkçılıkla suçlamasının ardından bu defa da kurucu ortağı olduğu OpenAI'ın CEO'su Sam Altman'a savaş açtı.

"YAPAY ZEKAYI İNSANLIK YARARINA GELİŞTİRMEYİ BIRAKTI"

Musk, OpenAI'nın "insanlık yararına yapay zeka geliştirme" misyonunu terk ederek, kuruluş sözleşmesini ihlal ettiğini savunurken şirketin CEO'su Altman'ı da yapay zekayı Microsoft'un çıkarları için kullanmakla suçladı.

KAR AMACI GÜTMEYECEKTİ

Davanın şikayet dilekçesinde, Altman ile OpenAI Kurucu Ortağı Greg Brockman'ın 2015 yılında Musk ile "insanlık yararına" yapay zeka geliştirecek, kar amacı gütmeyen bir laboratuvar kurma konusunda anlaştıkları belirtildi.

Musk'ın 2018'de şirketin yönetim kurulundan istifa ettikten sonra da OpenAI'a katkıda bulunmaya ve Altman'dan gelişmeler hakkkında bilgi almaya devam etti.

YAPAY ZEKA MİCROSOFT'UN ÇIKARI İÇİN ÇALIŞTI

Ancak Musk'ın iddiasına göre istifasından sonra OpenAI'nın dünyanın en büyük teknoloji şirketi Microsoft'un yan kuruluşu haline getirildiği, artık insanlığın yararından ziyade yapay zekanın Microsoft'un karını yükseltmek için kullanıldı.

Dava dilekçesinde de yer alan iddialarda OpenAI'nın anlaşmayı ihlal ettiği kaydedildi.

Elon Musk'tan

Geçitiğimiz yıl OpenAI Yönetim Kurulu 'Altman'ın OpenAI'a liderlik etmeyi sürdürme becerisine artık inancımız yok." diyerek, Altman'ın CEO görevinden ayrıldığını bildirilmişti.

Yönetimin bu kararı şirket içinde krize yol açmış, yeni gelen yönetim kurulu ise Altman'ın görevine devam edeceğini açıklamıştı. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...