Fransa'da elektriğe zam! Komisyon yüzde 74,5 istiyordu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa'da elektriğe zam! Komisyon yüzde 74,5 istiyordu

DÜNYA Haberleri

Fransız Hükümeti'nin evlerde kullanılan elektriğe zam yapacağı bildirildi. Fransız Enerji Regülasyon Komisyonu (CRE), yüzde 74,5 zam isterken hükümetin yüzde 10 zam yapmaya karar verdiği belirtiliyor.

Fransa'da evlerde kullanılan elektriğe yüzde 10 zam yapma kararı alındığı belirtiliyor.

Fransız Les Echos gazetesine konuşan bir hükümet yetkilisi, zam iddialarını doğruladı. Yetkili, yüzde 10 zammın Fransız Enerji Regülasyon Komisyonu (CRE) tarafından istenilen zam miktarının altında kaldığını ifade etti.

CRE, Fransa hükümetinden güncel piyasa fiyatlarını da göz önünde bulundurarak yüzde 74,5 zam yapmasını önermişti.

Yetkili, Avrupa’da yaşanan enerji krizine de değinerek, ‘’Şu anda normale dönüş evresindeyiz ya da yaşadığımız enerji krizi sonrasında yeni bir dengeye dönüyoruz’’ ifadesini kullandı. Ayrıca, Fransızların her şeye rağmen Avrupa’daki en ucuz elektrik oranlarından birini kullanmaya devam edeceklerini de ekledi.

Avrupa’da elektrik fiyatları, geçtiğimiz yıl Ukrayna’daki savaş nedeniyle son zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmıştı. Fransa ise bu olumsuz durumu nükleer reaktörlerin tadilatı nedeniyle daha ağır  yaşamıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...