Fransız dergi Charlie Hebdo’dan skandal 'Türkiye' karikatürü: Depremle alay etti

- Güncelleme:
Fransız dergi Charlie Hebdo’dan skandal 'Türkiye' karikatürü: Depremle alay etti

DÜNYA Haberleri

Müslümanları hedef alan Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo, depremle alay etti. Türkiye’yi derinden etkileyen ve onlarca ilde ağır kayıplara neden olan depremle ilgili karikatürü ‘Günün çizimi’ olarak yayınladı. Karikatürde yıkık binaların çizildiği ve üzerine "Tank yollamaya bile gerek yok" yazıldığı görüldü.    

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan’da 7.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem büyük yıkıma neden oldu. Türkiye’nin 10 şehrinde ve Suriye’de binlerce insan hayatını kaybetti. Türkiye tüm kurumlarıyla ve vatandaşlarıyla deprem için seferber oldu. Türkiye’nin çağrısına dünyadan peş peşe cevap geldi. Birçok ülke arama kurtarma faaliyetlerine katıldı.

Fransız dergi Charlie Hebdo’dan skandal 'Türkiye' karikatürü: Depremle alay etti

FRANSIZ DERGİDEN SKANDAL TÜRKİYE KARİKATÜRÜ

Dünyadan Kahramanmaraş’a destek mesajları gelirken Müslümanları hedef alan Fransız Charlie Hebdo dergisinden skandal bir karikatür geldi. Fransız Charlie Hebdo dergisi ise depremle alay ederek provokatif bir karikatürü 'Günün çizimi' olarak yayınladı. İnsanlıktan ve vicdandan uzak çizimde, yıkık binalar resmedilerek 'Türkiye depremi' ibaresine yer verildi ve yorum olarak "Tank göndermeye bile gerek yok" yazıldı. Küstah karikatür derginin Twitter hesabından da yayınlandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...