Gazze'den bir günde 474 kişi ayrıldı

Gazze'den bir günde 474 kişi ayrıldı
Başlık ResmiGazze'den bir günde 474 kisi ayrildi

Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nı kısa süreli olarak açmasının ardından Gazze'den öğrenci, hasta ve yabancı ülke pasaportuna sahip 474 kişi ayrıldı

Kaydet
|
Gazze'deki Sınır Kapıları Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Refah Sınır Kapısı'nın açılmasının ardından 474 kişinin Mısır tarafına geçtiği belirtildi. Gazze'den ayrılanların arasında, hasta, öğrenci ve farklı ülke pasaportuna sahip kişilerin bulunduğu aktarıldı.
Mısır'ın, Gazze'deki özel şirketler adına 660 ton çimentonun yanı sıra (betonda kullanılan) 166 ton çakıl taşı girmesine de izin verdiği belirtildi.
Mısır yönetiminin, İsrail ablukası nedeniyle Gazze'nin dış dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah kapısını 4 günlüğüne "çift taraflı" olarak geçişlere açtığı bildirilmişti.
İsrail'in 2006'dan bu yana abluka altında tuttuğu Gazze'de, dış dünyaya açılan 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail kontrolünde bulunuyor.
Mısır yönetimi ise Temmuz 2013'teki askeri müdahalenin ardından kapattığı Refah Sınır Kapısı'nı kısa süreler için açıyor.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.