Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İran saldırıları ABD’ye pahalıya patladı: 303 yaralı, milyarlarca dolar zarar

İran saldırıları ABD’ye pahalıya patladı: 303 yaralı, milyarlarca dolar zarar
Fotoğraf Başlığı İran saldırıları ABD’ye pahalıya patladı: 303 yaralı, milyarlarca dolar zarar

İran’a karşı yürütülen ABD-İsrail operasyonlarında 303 asker yaralandı ve milyarlarca dolarlık zarar oluştu. Zararların büyük kısmı, İran’ın balistik füze ve İHA saldırılarından kaynaklanıyor.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

ABC News'e konuşan ABD'li yetkililer İran'a karşı saldırılar hakkında bilgi verdi.

ÖNERİLEN HABERLER
ABD
DÜNYA

ABD'nin 'kara saldırısı planına' İran'dan sert çıkış: Otellerde saklanıyorlar

Yetkililer, İran'a karşı saldırılarda şu ana kadar 303 askerin yaralandığını, bunlardan 273'ünün tedavi olarak görevine döndüğünü, 10'unun ise durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Öte yandan Wall Street Journal gazetesine konuşan eski üst düzey Pentagon yetkilisi Elaine McCuster, ABD'nin şu ana kadar İran'a karşı saldırılarda 1,4 milyar-2,9 milyar dolar arasında zarara uğradığını belirtti.

McCuster, zararların çoğunun İran balistik füzeleri ve İHA'ların saldırıları sonucu verildiğini kaydetti.

ABD-İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRILARI

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.

İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.

ABD-İsrail saldırılarında, eski İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.