İspanya'da dehşete düşüren felaket! 14 katlı apartman alev topuna döndü, balkonlardan atladılar

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İspanya felaketi yaşıyor... Valencia kentinde farklı bloklardan oluşan ve 130'dan fazla dairenin bulunduğu 14 katlı apartman alevlere teslim oldu. Alevlerden kaçanların bir balkondan diğerine atladığı görüldü. Çıkan yangında 4 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı.

İspanya’nın Valencia kentinde bulunan Campanar Mahallesi’ndeki 14 katlı bir binada dün yerel saatle 17.30'da çıkan yangının bilançosu artıyor. Valencia bölgesi acil servis yetkilisi Jorge Suarez Torres gazetecilere yaptığı açıklamada, faciada 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Torres, aralarında 7 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 14 kişinin ise çeşitli derecelerde yaralanma nedeniyle tedavi altına alındığını aktardı. İspanya devlet televizyonu, 130'dan fazla dairenin bulunduğu 14 katlı binanın küle döndüğünü, söndürme çalışmalarında 22 itfaiye ekibinin yer aldığını ifade etti.

Yangın, ekiplerin yoğun çabaları sonucu gece saatlerine doğru söndürülebildi. Valencia Endüstri Mühendisleri Odası (COGITI) Başkan Yardımcısı Esther Puchades, binanın dış cephesinde "son derece yanıcı poliüretan kaplama" olması nedeniyle yangının çok hızlı yayıldığını belirtti.

İspanya'da dehşete düşüren felaket! 14 katlı apartman alev topuna döndü, balkonlardan atlıyorlar - 1. Resim

Yangının büyüklüğü sebebiyle Valensiya Belediyesi, yakın kentlerdeki itfaiyelerden ve Askeri Acil Yardım Birliğinden yardım talep etti.

İspanya'da dehşete düşüren felaket! 14 katlı apartman alev topuna döndü, balkonlardan atlıyorlar - 2. Resim

SAHRA HASTANESİ KURULDU

Hemen bir sahra hastanesi kurulan bölgeye, çok sayıda ambulans sevk edildi. Farklı bloklardan oluşan ve 130'dan fazla dairenin bulunduğu 14 katlı binanın bulunduğu bölgede, destek ve koordinasyon birimi oluşturuldu. Yetkililer, sıcak hava ve rüzgarın itfaiyenin işini zorlaştırdığını ifade etti.

İspanya'da dehşete düşüren felaket! 14 katlı apartman alev topuna döndü, balkonlardan atlıyorlar - 3. Resim

ALEVLERDEN KAÇANLAR BALKONLARDAN ATLADI

Görgü tanıkları da itfaiyenin yanan apartmanda balkonlardan bazı kişileri kurtardığını, alevlerden kaçanların bir balkondan diğerine atladığını dile getirdi.

İspanya'da dehşete düşüren felaket! 14 katlı apartman alev topuna döndü, balkonlardan atlıyorlar - 4. Resim

Valencia Belediye Başkanı Maria Jose Catala yaptığı açıklamada, "Acil durum ekiplerinin işini yapmasına izin vermek için lütfen yangın alanından uzak durun” diye konuştu.

İspanya'da dehşete düşüren felaket! 14 katlı apartman alev topuna döndü, balkonlardan atlıyorlar - 5. Resim

'DEHŞETE DÜŞMÜŞ DURUMDAYIM'

Başbakan Pedro Sanchez, X hesabından yaptığı açıklamada, "Korkunç yangından dehşete düşmüş durumdayım. Yangından etkilenen herkese dayanışma dileklerimi ve olay yerinde görev yapan tüm acil durum personeline takdirlerimi iletmek istiyorum" ifadelerini kaydetti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...