Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsrail Meclisi önünde 'istifa' çadırı: Netanyahu gidene kadar buradayız

İsrail Meclisi önünde 'istifa' çadırı: Netanyahu gidene kadar buradayız
Fotoğraf Başlığı Israil Meclisi önünde 'istifa' çadiri: Netanyahu gidene kadar buradayiz

Gazze Şeridi çevresinde 7 Ekim'de Hamas tarafından düzenlenen saldırılarda yakınlarını kaybeden İsrailliler, kayıplarından Netanyahu'yu sorumlu tutarak Meclisin önünde 'istifa' çadırı kurdu.

Kaydet
a- | +A

Hamas'ın silahlı kanadı 7 Ekim'de İsrail'e yönelik Aksa Tufanı operasyonunu başlattı. Operasyon karşılıklı çatışmaya dönüştü, İsrail ordusu Gazze'yi abluka altına aldı. Bölgede kadın-çocuk ayırt etmeden katliam yapan işgalci İsrail, en az 10 bin Filistinlinin hayatını kaybetmesine, 25 binden fazlasının da yaralanmasına neden oldu.

HÜKÜMETİN İSTİFASI İÇİN ÇADIR KURDULAR

Kendisine yönelik başlatılan operasyona sert karşılık veren ve sivilleri katleden İsrail ordusu, 7 Ekim günü büyük kayıp verdi. Gazze Şeridi çevresinde 7 Ekim sabahı Hamas tarafından düzenlenen saldırılarda yakınlarını kaybeden İsrailliler, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetin istifası için Batı Kudüs'teki İsrail Meclisi önünde çadır kurdu.

7 Ekim'deki saldırılarda anne ve babası ölen Maoz Inan ile bazı İsrailliler, Batı Kudüs'teki İsrail Meclisi önünde düzenlenen anma töreninin ardından Netanyahu'nun istifası talebiyle bölgede bir taziye çadırı kurmaya başladı.

İsrailli aktivistler yatakları, çubukları, brandaları taşıyarak bölgede tenteli bir çadır hazırladı. İsrail polisi ise Meclise çıkan yoldaki demir bariyerlerin arkasında güvenlik önlemi aldı. Bölgeye getirilen bir TOMA daha sonra alandan ayrıldı.

'İSTİFA EDENE KADAR BURDAYIM' MESAJI

Anne ve babasını kaybeden Maoz Inan, 7 Ekim'in üzerinden bir ay geçmesi nedeniyle düzenlenen anma töreninde yaşananlardan dolayı Başbakan ve hükümetini suçlayarak Netanyahu ve iktidardaki koalisyon istifa edene kadar Meclis önünde kurdukları çadırda kalmaya devam edeceğini açıkladı.

İsrailliler Netanyahu'nun istifası için çadır kurdu
Başlık Resmiİsrailliler Netanyahu'nun istifası için çadır kurdu

BAKMADAN GEÇME
Gazze katliamı İsrail ekonomisine darbe vurdu! Binlercesi işsiz kaldı, gelir kaybı büyük
HABER

Gazze katliamı İsrail ekonomisine darbe vurdu! Binlercesi işsiz kaldı, gelir kaybı büyük

İsrail
HABER

İsrail'de protestolar büyüyor! Gözaltılar var: 'Katil Netanyahu, cehenneme git'

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.