Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsrail’den pazarlık sinyali! "Hamas liderleri sınır dışına çıkarılırsa savaş bitebilir"

İsrail’den pazarlık sinyali!
Fotoğraf Başlığı Israil’den pazarlik sinyali! "Hamas liderleri sinir disina çikarilirsa savas bitebilir"

Tel Aviv yönetiminin Hamas liderlerinin Gazze'den çıkarılması durumunda, örgütün tamamen yok edilmesi hedefinden vazgeçmeye hazır olduğu iddia edildi.

Kaydet
a- | +A

Kan 11’in haberine göre, Netanyahu yönetimi, Hamas’ın üst düzey liderlerinin Gazze’den sürgün edilmesi durumunda, Hamas’ı tamamen yok etme fikrinden vazgeçmeye hazır.

Hamas liderlerinin hangi ülkeye gönderileceği ya da İsrail’in hangi şartlarla bu plana sıcak baktığı belirsizliğini koruyor. İsrail, savaş sonrası Gazze’de Hamas’ın varlığını tamamen sona erdirmek isterken, bu sürgün planının muhtemel bir ateşkesin ya da savaşın sona ermesinin temel şartlarından biri olabileceği konuşuluyor.

TARİH TEKERRÜR MÜ EDİYOR?

İsrail basınına sızan söz konusu plan, 1983’te Filistin lideri Yasir Arafat’ın 4.000 FKÖ mensubuyla birlikte Güney Lübnan’dan Tunus’a sürgün edilmesini akıllara getirdi.

FİLİSTİN DAVASININ EFSANE LİDERİ YASİR ARAFAT: MÜCADELEYLE GEÇEN BİR ÖMÜR

"Elimde bir zeytin dalı ile bir özgürlük savaşçısının silahını taşıyorum" sözleriyle hafızalara kazınan Filistin'in unutulmaz lideri Yasir Arafat, vefatının üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen Filistin davasının en önemli simgesi olmaya devam ediyor.

Ömrünü, işgal altındaki Filistin topraklarının özgürlüğüne adayan Arafat, hem silahlı direniş hem de diplomasi yoluyla mücadelesini sürdürdü. Askeri üniforması ve başından hiç eksik etmediği Filistin kefiyesiyle devrimci bir lider olarak tanınan Arafat, bağımsızlık yolunda attığı adımlarla sadece Filistin'de değil, tüm dünyada ses getirdi.

İsrail’den pazarlık sinyali!
Başlık Resmiİsrail’den pazarlık sinyali! "Hamas liderleri sınır dışına çıkarılırsa savaş bitebilir" - 1. Resim

İSRAİL VE BATI ONU DÜŞMAN İLAN ETTİ, ARAP DÜNYASI SIRTINI DÖNDÜ

Filistin’in bağımsızlığı için İsrail’e karşı direnişi örgütleyen Arafat, sadece işgal güçleriyle değil, bazı Arap devletleriyle de mücadele etmek zorunda kaldı. 1970’te Ürdün’deki Filistinli gruplarla yaşanan iç çatışmalar sonrası Arafat ve mücadelesi Ürdün’den çıkarıldı. Ardından Lübnan’a yerleşen FKÖ, İsrail’in 1982’deki Beyrut işgaliyle birlikte sürgüne gönderildi ve Arafat bu kez Tunus’a geçti.

Arafat, her zaman İsrail’in bir numaralı hedefi oldu. Defalarca suikast girişimine maruz kalan Filistin lideri, 2004’te şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Zehirlendiğine dair güçlü iddialar olsa da ölümüne dair kesin bir bilgi bulunmuyor.

FİLİSTİN DAVASINI DÜNYA GÜNDEMİNE TAŞIYAN LİDER

Tüm sürgünlere, tehditlere ve saldırılara rağmen Filistin halkının sesi olmayı sürdüren Arafat, 1974’te BM Genel Kurulu’nda yaptığı tarihi konuşmada, "Zeytin dalım elimden düşmesin" çağrısıyla uluslararası kamuoyuna seslendi. 1993’te imzalanan Oslo Anlaşmaları sonrası Nobel Barış Ödülü'ne layık görülse de Filistin içinde bazı gruplar tarafından eleştirildi.

Arafat’ın en büyük başarısı, Filistin halkının ulusal kimliğini tüm dünyaya kabul ettirmesi oldu. Onun liderliğinde Filistin meselesi, uluslararası bir dava haline geldi. Ancak ölümünden sonra Filistin içindeki bölünmeler derinleşti ve İsrail, işgal politikalarını daha da agresif hale getirdi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.