İsveçli liderin ‘İslamiyet’ hazımsızlığı: Minareler, kubbeler kaldırılmalı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsveçli liderin ‘İslamiyet’ hazımsızlığı: Minareler, kubbeler kaldırılmalı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İslam karşıtı eylemlerin arttığı İsveç yeni bir skandalla gündeme geldi. Ulf Kristersson’un azınlık hükümetini dışarıdan destekleyen aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi lideri Jimmie Akesson, camilerin yıkılmasını istedi.

İslam karşıtı eylemlerle bilinen İsveç yeni bir skandala daha imza attı. NATO kapısında bekleyen İsveç, yine İslam'ı hedef aldı. İsveç Demokratlar Partisi’nin (SD) lideri Jimmie Akesso, cami inşaatlarına izin verilmemesini ve mevcut camilerin yıkılmasını istedi.

İSVEÇLİ LİDERDEN İSLAM DÜŞMANLIĞI

İsveç’in Vasteras kentinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Jimmie Akesson, Filistin’e verilen destekten rahatsızlığını dile getirdi. İsrail’e yönelik protestolardan rahatsız olduğunu belirten Akesson, bu protestoların camilerden kaynaklandığını iddia etti. Akesson protestoların önüne geçmek için camilerin yıkılması gerektiğini söyledi.

“MİNARLER KALDIRILMALI”

Yeni cami inşaatlarının da durdurulmasını isteyen Akesson, “Uzun vadede, antidemokratik, İsveç karşıtı, homofobik veya Yahudi aleyhtarı propagandanın yayıldığı cami binalarına el koymaya ve yıkmaya başlamalıyız. Şehir manzarasında İslami anıt görevi gören minareler, kubbeler, hilaller veya diğer unsurlar tamamen kaldırılmalıdır.” dedi.

AŞIRI SAĞIN YÜKSELİŞİ

İsveç'te kökleri Nazizm'e dayanan aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi, 11 Eylül 2022'deki son genel seçimde parlamentoda ikinci büyük gruba sahip olmuştu. Oyunu yüzde 20,5'e yükselterek Sosyal Demokratların ardından ikinci sırayı alan SD, sağ liberal partilerin kurduğu azınlık koalisyon hükümetini dışarıdan destekliyor. SD, hükümeti desteklemenin karşılığında parlamentoda 4 komisyon başkanlığı elde etmişti.

İSVEÇ’TE İSLAM KARŞITI PROVOKASYONLAR

İsveç’te İslam karşıtı provokasyonlar devam ediyor. Son olarak İsveç'in başkenti Stockholm'deki Stockholm Cami'sinin kapısına İslam karşıtı figürler çizildi ve resimler yapıldı. Stockholm Camisi Derneği, yazılı açıklamasında İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarıyla bağlantılı olarak Araplara karşı son dönemde artan İslamofobi ve ırkçılık hareketlerini kınadı.

İsveç'te Kuran’ı Kerim’e yönelik çirkin saldırılarda devam ediyor. Kurban Bayramı'nın ilk gününde İsveç'teki bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı. Bu çirkin saldırıya Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke sert tepki gösterdi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...