İtalya'da kopan buzul parçası yüzünden çığ düştü, çok sayıda ölü var

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İtalya'da kopan buzul parçası yüzünden çığ düştü, çok sayıda ölü var

DÜNYA Haberleri  / İHA

İtalya’nın Trentino ve Veneto bölgeleri arasında yer alann Marmolada Dağı’ndan kopan buzul parçası yüzünden çığ düştü. Feci olayda ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı.

İtalya’daki çığ felaketinde çok sayıda ölü ve yaralı var.  Trentino ve Veneto bölgeleri arasında yer alan Marmolada Dağı’ndan kopan buzul parçası çığ düşmesine sebep oldu. Yaşanan korkunç olayda en az 5 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı öğrenildi. 

ÇOK SAYIDA EKİBİN ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İtalya’da buzul felaketi yaşandı. Trentino ve Veneto bölgeleri arasında yer alan Alp Dağları’nın bir bölümünü oluşturan Dolomit Dağları’nın en yüksek noktası Marmolada Dağı’nda buzul parçasının kopması sonucu meydana gelen çığda ilk belirlemelere göre en az 5 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Çok sayıda Alp Dağları Ulusal Arama-Kurtarma ekibinin bölgeye sevk edildiği ve helikopter desteği ile bölgede arama-kurtarma operasyonu düzenlediği aktarıldı.

İtalya'da kopan buzul parçası yüzünden çığ düştü, çok sayıda ölü var

Yetkililer, buz kütlesinin iki noktadan kırılarak çığa neden olduğu ifade etti. Dün ise Marmolada'da yaklaşık 10 derecelik bir sıcaklık artışı olduğu aktarılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...