Japonya Başbakanına sis bombalı saldırı: Hızlıca tahliye edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Japonya Başbakanına sis bombalı saldırı: Hızlıca tahliye edildi

DÜNYA Haberleri

Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun Wakayama vilayeti ziyaretinde patlama meydana geldi. Kişida'nın olay yerinden yara almadan tahliye edildiği ve bir şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Japonya Başbakanı Fumio Kişida, bir şüphelinin Japonya'nın batısında bir açık hava konuşmasına sis bombası benzeri bir cisim atmasının ardından yara almadan bölgeden tahliye edildi.

Olay, Osaka şehrinin yaklaşık 65 kilometre güneybatısında, Wakayama vilayetindeki Saikazaki balıkçı limanında meydana geldi.

Yüksek bir patlama sesinin ardından siper alan Kişida olaydan yara almadan kurtulurken, güvenlik güçleri bir şüpheliyi etkisiz hale getirdi.

Olayda herhangi bir yaralanma durumu yaşanmadı.

KİŞİDA, KAMUOYUNU SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Polis, konuşma yerindeki yüksek patlayıcı sesiyle ilgili soruşturma başlattı ve detaylar inceleniyor.

Başbakan Kişida, "Pek çok kişiyi endişelendirdiğim için üzgünüm. Ülkemiz için önemli bir seçimin ortasındayız. Bunu hep birlikte devam ettirmeliyiz" dedi.

Japonya Başbakanına sis bombalı saldırı: Hızlıca tahliye edildi

ESKİ BAŞBAKAN ABE SUİKAST SONUCU ÖLMÜŞTÜ

Japonya'nın en uzun süre hizmet veren lideri olan eski Başbakan Şinzo Abe, parlamento seçimleri için kampanya yürütürken geçen Temmuz ayında ev yapımı bir silahla gerçekleştirilen suikast sonrasında hayatını kaybetmişti.

Japonya parlamentosunun alt kanadı için ülkenin çeşitli bölgelerinde 23 Nisan'da ara seçimler yapılacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...