Kraliçe II. Elizabeth olduğu iddia ediliyordu: Vietnam'da çocuklara para atan kişi kim?

Düzenleyen: / Kaynak: haberler.com
Kraliçe II. Elizabeth olduğu iddia ediliyordu: Vietnam'da çocuklara para atan kişi kim?

DÜNYA Haberleri  / haberler.com

İngiltere kraliçesi II. Elizabeth'in, Kenya'da çocuklara para attığı iddiasıyla paylaşılan videonun Fransız koloni genel valisi Paul Doumer'in eşi Blanche Doumer ve kızına ait olduğu ortaya çıktı.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ölümünden sonra sosyal medyada, Kenya'da kraliçenin çocuklara para attığı iddiasıyla paylaşılan video başka birine ait çıktı. Söz konusu görüntülerin Kenya'da değil Vietnam'da olduğu ve Vietnamlı çocuklara para attığı görülen kadınların, o dönemin Fransız koloni genel valisi Paul Doumer'in eşi Blanche Doumer ve kızı olduğu öğrenildi.

VİDEO FRANSIZ KOLONİ VALİSİNE AİT

Modern sinemanın mucidi olarak bilinen Lumière Kardeşler'in kataloğunda yer alan bilgiye göre, video Fransız yönetmen Gabriel Veyre'e ait. "Enfants annamites ramassant des sapèques devant la pagode des dames" isimli kısa filmin 1899-1900 yılları arasında çekildiği anlaşıyor. Veyre'in, Vietnam'da çektiği kısa filmde, Vietnamlı çocuklara para attığı görülen kadınlar, o dönemin Fransız koloni genel valisi Paul Doumer'in eşi, Blanche Doumer ve kızı. Film, 20 Ocak 1901 tarihinde Fransa'da gösterildi.

GÖRÜNTÜLER KRALİÇE DOĞMADAN ÇEKİLMİŞ

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in 21 Nisan 1926 tarihinde dünyaya geldiği, söz konusu filmin ise 1899-1900 yılları arasında çekildiği göz önünde bulundurulursa, görüntülerdeki kadının II. Elizabeth olmadığı anlaşılıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: haberler.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...