Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Libya hükümeti BMGK'den Hafter'e destek veren ülkelerin katılımıyla Yaptırım Komitesi oturumu talep etti

Libya hükümeti BMGK'den Hafter'e destek veren ülkelerin katılımıyla Yaptırım Komitesi oturumu talep etti

Libya hükümeti, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine, başkent Trablus'a yönelik saldırılara destek veren ülkelerin katılımıyla Yaptırım Komitesi oturumu düzenlenmesi için başvuruda bulundu.

Kaydet
a- | +A

Libya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed el-Kablavi, yaptığı yazılı açıklamada, BMGK'de bu ay Libya uzman ekibi ve Yaptırım Komitesi oturumu düzenlenmesi için resmi talepte bulunduklarını belirtti.

Kablavi, oturuma, silah ambargosunun ihlal edilmesinde parmağı bulunan ve Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin Nisan 2019'dan bu yana Trablus'a düzenlediği saldırılara destek veren ülkelerin de katılması için çabaladıklarını ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "darbecilere, paralı askerler ile milislere destek vermiş ve hala vermeye devam eden ülkelerin ortaya çıkması için böyle bir talepte bulunulduğunu" aktardı.

Libya ordusu, başkenti ele geçirmek amacıyla Nisan 2019'da saldırı başlatan Hafter milislerine karşı son dönemde üst üste başarılar elde etmişti.

Hükümete bağlı güçler, geçen ay Trablus il idari sınırının tamamı başta olmak üzere ülkenin batısındaki nüfus yoğunluğuna sahip önemli ekonomik ve ulaşım merkezlerinden milisleri çıkarmıştı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.