Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Lübnan'da UNFIL kampı roket ile vuruldu! 8 Avusturyalı asker yaralandı

İsrail Lübnan'ı karadan işgal etmesinin ardından, bölgedeki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) yönelik ihlaller sürüyor. UNFIL kampına yapılan roket saldırısında 8 Avusturyalı asker yaralandı.

Kaydet
|

Lübnan'ı karadan işgal eden ve Birleşmiş Milletler üssünü tanklar ile basan İsrail, BM Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) yönelik ihlallerine devam ediyor. İsrail'in ihlalinde yaralanan 15 askere yenileri daha eklendi. Avusturya Savunma Bakanlığı, roket saldırısında UNFIL'de görevli 8 askerin yaralandığını duyurdu.


UNFIL KAMPI ROKET İLE VURULDU

UNIFIL tarafından yapılan açıklamada “UNIFIL'in Nakura'daki karargahına isabet eden bir roket bir araç tamirhanesinde yangına neden oldu. Barış gücü askerleri o sırada sığınaklarda değildi. Bazı barış gücü askerleri hafif şekilde yaralandı. Olayla ilgili olarak bir soruşturma başlatıldı” denildi.


8 ASKER YARALANDI

Avusturya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda 8 Avusturyalı askerin düzenlenen roket saldırısında hafif şekilde yaralandığı aktarıldı. Açıklamada, saldırı kınanarak, saldırının kim tarafından düzenlendiğinin henüz netlik kazanmadığı ifade edildi. Açıklamada, “UNIFIL birliğinden 8 Avusturya ordusu askeri bugün saat 12.58'de Nakura Kampı'na isabet eden bir roketle yaralandı. Yaralanmaların hiçbiri ciddi değil” denildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.