Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Macron’dan Modi’ye soğuk duş: Elini sıkmadı, sosyal medyada olay oldu!

Macron’dan Modi’ye soğuk duş: Elini sıkmadı, sosyal medyada olay oldu!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris Yapay Zeka Zirvesi’nde Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin elini sıkmayarak dikkat çekici bir harekete imza attı. 

Kaydet
a- | +A

Zirve kapsamında birçok liderle temas kuran Modi, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile görüşmeler gerçekleştirirken, Macron'un kendisine mesafeli duruşu sosyal medyada hızla yayıldı.

https://x.com/turkiyegazetesi/status/1889326273945911683

KRİZ Mİ VAR?

Görüntüler kısa sürede viral olurken, Macron’un bu tavrının Fransa-Hindistan ilişkilerindeki muhtemel gerilimlere mi işaret ettiği yoksa diplomatik bir protokol detayı mı olduğu konusunda farklı yorumlar yapıldı.

Öte yandan, zirvede küresel yapay zeka yönetimi, teknoloji etiği ve dijital güvenlik konuları ele alınırken, Modi'nin "yapay zeka çağında yönetişim ve standartlar için küresel işbirliğine ihtiyaç var" vurgusu dikkat çekti.

Ancak Macron’un Modi'ye karşı sergilediği soğuk tavır, zirvenin önüne geçerek gündemin en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Sosyal medyada "diplomatik kriz mi?" sorusu tartışılırken, Fransa’dan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.