Netanyahu Mossad'a görevi verdi! İsrail'in Filistinliler için hedefi Afrika
İsrailli yetkililer, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Mossad'a Gazze Şeridi'nden yerinden edilen çok sayıda Filistinliyi kabul edecek ülkeleri bulma görevini verdiğini belirtti. Netanyahu'nun Mossad'a özelikle Afrika'yı hedef gösterdiği vurgulandı.
DIŞ HABERLER - İki İsrailli yetkili Axios'a verdiği demeçte Başbakan Binyamin Netanyahu'nun İsrail'in dış istihbarat teşkilatı Mossad'a, Gazze Şeridi'nden yerinden edilen çok sayıda Filistinliyi kabul edecek ülkeleri bulma görevini verdiğini ifade etti.
TEL AVİV YORUM YAPMADI
İsrail Başbakanlık Ofisi Gazze kasabu Netanyahu'nun Mossad'a verdiği göreve ilişkin yorum yapmayı reddetti.
Gazze halkının yaklaşık %90'ı savaş nedeniyle yerinden edildi ve Hamas kontrolündeki Gazze'de Sağlık Bakanlığı'na göre 50 binden fazla kişi öldürüldü.
İsrail Kabinesi bu hafta, Filistinlilerin Gazze'den "kasıtlı olarak ayrılmalarını" denetleyecek özel bir müdürlüğün Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulmasını onayladı.
BÖLGE ÜLKELERİNDEN ZORLA GÖÇE SERT TEPKİ
Birçok ülke Gazze'den az sayıda hasta Filistinliyi, çoğunluğu çocukları kabul etmeyi kabul ederken, hiçbir ülke Gazze'den büyük sayılarda Filistinliyi kabul etmeyi kabul etmedi.
Mısır ve Ürdün, ABD Başkanı Donald Trump'ın çok sayıda Filistinliyi bu ülkelere yerleştirme planına sert bir şekilde karşı çıktı.
