Netanyahu'nun tutuklamasını istemişti... UCM Başkanı Khan sessizliğini bozdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Netanyahu'nun tutuklamasını istemişti... UCM Başkanı Khan sessizliğini bozdu
Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail, Haber

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze'de binlerce masumu katleden İsrail Başbakanı Netanyahu'nun tutuklamasını talep eden Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Han sessizliğini bozdu. İngiliz medyasına konuşan Khan, "Hiç kimsenin savaş suçları ve insanlığa karşı suç işleme izni yok. Savaş böyle yürütülmemeli" dedi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan, Gazze'de işledikleri savaş suçları nedeniyle İsrail Başbakanı Netanyahu e İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama kararı talep etmişti. Khan'dan bugün tutuklama talebine ilişkin dikkat çeken açıklama geldi.

YARGIÇLAR ONAYLARSA 124 ÜLKEDE YAKALAMA KARARI ÇIKACAK

İngiliz The Sunday Times’a yaptığı açıklamada Khan, yakalama emirlerinin UCM yargıçları tarafından kabul edilmesi durumunda Netanyahu’nun UCM üyesi 124 ülkeden birine seyahat etmesi durumunda tutuklanacağını söyledi.

Khan şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası alanda tehlikeli bir dönemden geçiyoruz ve hukuka tutunmazsak tutunacak hiçbir şeyimiz kalmaz. Hiç kimsenin savaş suçları ve insanlığa karşı suç işleme izni yok. Tutuklama emirleri çıkarıldığı takdirde dünyanın bunları uygulama sorumluluğu var. Bundan da kimse kaçamaz. Yakalama emirlerinin UCM yargıçları tarafından kabul edilmesi, Netanyahu’nun UCM üyesi 124 ülkeden birine seyahat etmesi durumunda teknik olarak bu kararın uygulanması anlamına geliyor."

"SAVAŞ BU ŞEKİLDE YÜRÜTÜLMEMELİ"

UCM Başkanı Khan, İsrail’in ekmek alabilmek için sırada sivilleri hedef alması gibi saldırılarına yönelik ise “Savaş bu şekilde yürütülmemeli. Eğer uluslararası insancıl hukuka uygunluk böyle bir şeyse, Cenevre Sözleşmelerinin hiçbir anlamı yok demektir” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...