ChatGPT CEO’su Altman’dan 'Battlestar Galactica’lı paylaşım: Yapay zekanın insanlığı yok etmesi kaçınılmaz!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ChatGPT CEO’su Altman’dan 'Battlestar Galactica’lı paylaşım: Yapay zekanın insanlığı yok etmesi kaçınılmaz!

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yapay zeka uygulaması OpenAI'ın CEO'su Sam Altman, Battlestar Galactica adlı kült bilim kurgu dizisinden yaptığı alıntı ile dikkat çekti. Altman, X hesabından yapay zekanın insanlığı yok ettiğini ve bunun kaçınılmaz son olduğunu paylaştı.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi, milyarder iş adamı Elon Musk, yapay zeka robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI ile şirketin CEO'su Sam Altman'a şirketin kuruluş misyonunu terk ettikleri gerekçesiyle dava açmış, OpenAI'ın insanlık yararına kullanılmadığını iddia etmişti.

Musk'ın bu hamlesinden sonra OpenAI'ın CEO'su Sam Altman'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. 

Altman, kült bilim kurgu dizisi Battlestar Galactica'dan bir alıntı yaparak, yapay zekanın insanlığı yok ettiğini ve bunun kaçınılmaz son olduğunu paylaştı. 

YAPAY ZEKA KAR AMACI GÜTMÜYORSA NEDEN GELİŞTİRİLİYOR?

X hesabından, "Tüm bunlar daha önce oldu ve hepsi tekrar olacak" mesajını paylaşan Altman'a sosyal medya kullanıcılarından da yüzlerce soru geldi. 

Musk'ın açtığı davayı hatırlatan kullanıcılar yapay zekanın kar amacı gütmüyorsa neden geliştirildiğini sordu.

Musk, OpenAI'ın "insanlık yararına yapay zeka geliştirme" misyonunu terk ederek, kuruluş sözleşmesini ihlal ettiğini savunurken şirketin CEO'su Altman'ı da yapay zekayı Microsoft'un çıkarları için kullanmakla suçlamıştı.

 
 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...