Orta Doğu'da ateş çemberi büyüyor! Pentagon duyurdu: Eisenhower uçak gemisi Hürmüz Boğazı'nı geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Orta Doğu'da ateş çemberi büyüyor! Pentagon duyurdu: Eisenhower uçak gemisi Hürmüz Boğazı'nı geçti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail-Hamas çatışmaları nedeniyle Orta Doğu'da ateş çemberi büyürken Pentagon, ABD'nin Orta Doğu'daki kuvvetlerini daha da güçlendireceğini duyurmuştu. ABD ordusuna ilave destek için geçtiğimiz günlerde yola çıkan Eisenhower uçak gemisinin Körfez sularında konuşlanmak üzere Hürmüz Boğazı'nı geçtiği öğrenildi.

İsrail-Hamas çatışması nedeniyle Orta Doğu kaynamaya başlarken ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de geçtiğimiz hafta ABD'nin bölgedeki kuvvetlerini güçlendirmek için ilave destek sağlanacağını açıklamıştı.

Austin, konuya ilişkin açıklamasında, "İran ve vekil güçlerin Orta Doğu'daki faaliyetlerinin arttığı" ve bu nedenle bölgedeki ABD güçlerinin kuvvetlendirilmesi için ek destek sağlanacağını bildirmişti.

Austin bölgede caydırıcılığı artırmak için ABD uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower grubunun halihazırda Doğu Akdeniz'de bulunan USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubuna ilave güç olarak bölgeye yönlendirildiğini ifade etmişti.

"İLAVE KUVVETLERİ TAŞIYAN UÇAK GEMİSİ HÜRMÜZ BOĞAZINI GEÇTİ"

Pentagon'da bugün Eisenhower uçak gemisinin Körfez sularında konuşlanmak üzere Hürmüz Boğazı'nı geçtiğini bildirdi.

ABD birliklerinin güvenliği için bölgede konuşlandırılacak ek güçlerin yanı sıra, Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sistemi bataryası da gönderileceği de bildirilmişti.

SAVAŞ GEMİSİ POTANSİYEL TÜM TEHDİTLERİ VURACAK

Pentagon Sözcüsü General Pat Ryder, Yemen'de karadan fırlatılan, Kızıldeniz boyunca kuzey istikametine, potansiyel olarak İsrail'deki hedeflere doğru gittiği bilgisini paylaştığı 3 füzenin "potansiyel tehdit olarak algılanması" nedeniyle bölgede görevli USS Carney savaş gemisi tarafından vurulduğunu belirtmişti.

Ryder, 18 Ekim'de de ABD'nin Suriye'de bulunan askeri üssüne 2 İHA saldırısı düzenlendiğini, İHA'lardan birinin havada imha edildiğini ve diğerinin üsse isabet ederek hafif hasara neden olduğunu anlatmıştı.

Irak'taki ABD'ye ait Ayn el-Esed Askeri Üssü'ne yönelik olası tehdide işaret ettiğini belirten Ryder, Irak ve Suriye'de İHA saldırılarında artış gözlendiğini ifade etti.

Ryder, ABD güçlerinin, Hamas-Filistin gerginliğinin daha geniş alana yayılmaması için "caydırıcı güç" olarak bölgede kalmayı ve İsrail'e destek vermeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...