Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Peru'da işçi ve polisler birbirine girdi!

Peru'da işçi ve polisler birbirine girdi!
Fotoğraf Başlığı Peru'da isçi ve polisler birbirine girdi!

Peru'da binlerce kişi, 18-24 yaş arası işçilerin haklarını kısıtlayan yeni bir yasayı protesto etmek için dün gece ülkedeki 11 kentte sokaklara döküldü.

Kaydet
a- | +A
Peru'da binlerce kişi, 18-24 yaş arası işçilerin haklarını kısıtlayan yeni bir yasayı protesto etmek için dün gece ülkedeki 11 kentte sokaklara döküldü.
Ülkenin başkenti Lima'da 5 binden fazla kişinin katıldığı gösteride polis ve protestocular arasında çatışma çıktı. Göstericiler, kendilerine biber gazıyla müdahale eden polise sopa ve taşlarla saldırdı ve sokaklardaki çöp kutularını ateşe verdi.
İçişleri Bakanı Daniel Urresti, gösterilerde biri ağır 16 polisin yaralandığını, 20 kişinin de gözaltına alındığını söyledi. Göstericiler arasına yaralanan olup olmadığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.
Gösteriler, Peru parlamentosundan aralık ayında geçen işçi yasasınıprotesto etmek için yapılıyor. Yasaya göre, 18-24 yaş arası işçiler, işten çıkarıldıkları takdirde kıdem tazminatı alamayacak ve yaşları daha büyük işçilerin yarısı kadar yıllık izinleri olacak. Genç işçiler, yasaya göre diğer işçilerin yılda iki kez aldığı ikramiyeyi de alamayacak.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.