Prenses Diana'nın ikonik koyunlu kazağı açık artırmada satıldı: Fiyatı dudak uçuklattı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Merkezi
- Güncelleme:
Prenses Diana'nın ikonik koyunlu kazağı açık artırmada satıldı: Fiyatı dudak uçuklattı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı - Haber Merkezi

Prenses Diana'nın ünlü koyunlu kazağı New York'taki Sotheby's Müzayede Evi'nde açık artırmaya çıkarıldı. Diana'nın, beyaz koyunların arasında tek bir siyah koyunun yer aldığı ikonik kazağı 1,14 milyon dolara ( 30 milyon 721 bin lira) satıldı.

YAZAR: SEVDA KILIÇ -  Prenses Diana'nın beyaz koyunların arasında tek bir siyah koyunun yer aldığı kırmızı desenli yün kazağı 50 bin ila 80 bin dolar satış tahminiyle açık artırmaya çıkarıldı. İkonik kazak tam 1,14 milyon dolara satıldı.

KAZAĞI ALAN KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANMADI

Tekliflerin çevrim içi verildiği açık artırmayı kazanan kişinin kimliği açıklanmadı. Bir çatı katında martta bulunan kazak, son yıllarda müzayedelerde Prenses Diana'yla bağlantılı satılan diğer pek çok parçadan daha yüksek fiyata alıcı buldu.

İKONİK KOYUNLU KAZAĞIN HİKAYESİ

Prenses Diana, bu ikonik kazağı Haziran 1981'de o dönem Galler Prensi olan Charles'la evliliğinden haftalar önce polo maçında giymişti. Kazağın tasarımı, Diana'nın Kraliyet ailesi içindeki yerinin sembolü olarak tanımlanmıştı.

PRENSES DIANA KİMDİR?

Diana Frances Spencer, 1 Temmuz 1961'de İngiltere Norfolk'taki Sandringham yakınlarında doğdu. İngiltere'de soylu sınıfın bir üyesi olarak dünyaya geldi, Althorp Vikont'unun en küçük kızıydı. Anne ve babası 1969'da boşandıktan sonra sık sık ebeveynlerinin Northamptonshire ve İskoçya'daki evleri arasında seyahat etmek zorunda kaldı.

EĞİTİM HAYATI

Diana ilk olarak bir kolejde eğitim aldı. Ardından 1974'ten itibaren Kent bölgesinde yatılı okulda okudu. 1977'te burayı terk ederek İsviçre'de bir okula kaydoldu, ertesi yılın Paskalya ayında da burayı bıraktı. Okul sonrası Londra'da dadılık yaptı. 

PRENS CHARLES İLE EVLİLİĞİ

24 Şubat 1981'de Prens Charles ve Lady Diana Spencer, Buckingham Sarayı'nda nişanlandıklarını resmen açıkladılar. Diana ile Prens Charles, 29 Temmuz 1981'de St. Paul Katedrali'nde evlendi. Tören televizyonlarda gösterildi ve tüm dünyadan milyonlarca kişi tarafından izlendi. Evliliklerinin ilk yılında, 21 Haziran 1982'de oğlu Prens William dünyaya geldi. 1984'ün 15 Eylül'ünde Prens Harry'i doğurdu. 

Diana'nın şöhreti oldukça büyüktü. Bir moda ikonuna dönüşüyordu. Kıyafetleri her zaman ilgi odağıydı. 1980'lerin sonundan itibaren Prens Charles ile ayrı yaşamaya başladı. Diana ile Charles 28 Ağustos 1996'da resmen boşandı. Ertesi yıl Haziran ayında 79 elbisesini açık artırmayla sattı ve yardım vakıfları için 4,5 milyon dolar topladı.

ÖLÜMÜ

İngiliz bulvar basınının sürekli takibi altında geçirdiği Prenses Diana, 31 Ağustos 1997'de Paris'te 36 yaşındayken paparazzilerin takibi sırasında tünelde geçirdiği trafik kazasında yaşamını kaybetmişti. Kazada, Diana'nın sevgilisi Dodi Al Fayed ve şoförü Henri Paul de ölmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...