Putin'in 'Karadeniz Ruslaştı' ifadesi Bulgaristan'ı karıştırdı! "Emperyal heves"

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Putin'in 'Karadeniz Ruslaştı' ifadesi Bulgaristan'ı karıştırdı! "Emperyal heves"

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 'tüm Karadeniz'in Rus olduğu'nu ima ettiği konuşması, Karadeniz ülkelerinde infial yarattı. Putin'e sert tepki gösteren Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, Rus liderin "Emperyal heves" içinde olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Karadeniz'in tamamının Rus olduğunu söylemesi, Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov'un sert tepkisini çekti. Denkov, Putin'in sözlerini, bazı Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yönelik "emperyal heves" olarak yorumladı.

AB Konseyi ve AB-Batı Balkanlar Zirvesi için gittiği Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Denkov, Putin'in Karadeniz'e ilişkin açıklamalarını değerlendirdi. Rusya'nın geçmişte de benzer emperyal heves içeren demeçler verdiğini belirten Denkov, "Bu emperyal hevesler, bazıları AB üyesi olmak üzere şu an mevcudiyetteki çoğu ülkeyi hedef alıyor. Öte yandan, bu sözlere dikkat etmeliyiz çünkü ilk başta yalnızca demeç gibi görünse de bazıları eylem planına dönüşebilir" dedi.

Putin'in 'Karadeniz Ruslaştı' ifadesi Bulgaristan'ı karıştırdı!

"KARADENİZ RUSLAŞMIŞTIR"

Putin, dün düzenlenen yıllık basın toplantısında, 1877-1878 yıllarındaki "93 Harbi" olarak da bilinen Osmanlı-Rus Savaşı’nı hatırlatarak, "Osmanlı-Rus Savaşı’ndan sonra Karadeniz tamamen Ruslaşmıştır" ifadesini kullanmıştı. Putin'in basın toplantısı, Rusya'daki tüm radyo ve televizyon kanallarında canlı yayınlanmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...