Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Putin’in uçağı Budapeşte’ye nasıl gidecek? Bulgaristan ve Türkiye iddiası Avrupa’yı ikiye böldü!
Dünya

Putin’in uçağı Budapeşte’ye nasıl gidecek? Bulgaristan ve Türkiye iddiası Avrupa’yı ikiye böldü!

Son Güncelleme: 21 Ekim, 2025 - 12:42
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Putin’in uçağı Budapeşte’ye nasıl gidecek? Bulgaristan ve Türkiye iddiası Avrupa’yı ikiye böldü!
Fotoğraf Başlığı Putin’in uçagi Budapeste’ye nasil gidecek? Bulgaristan ve Türkiye iddiasi Avrupa’yi ikiye böldü!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Budapeşte’de yapmayı planladığı zirve, daha başlamadan Avrupa’yı karıştırdı. Putin’in “Uçan Kremlin” olarak bilinen başkanlık uçağının, Avrupa hava sahasındaki yaptırımlar nedeniyle hangi rotayı izleyeceği tartışma konusu oldu. Kulislerde, Türkiye ve Bulgaristan üzerinden geçiş yapılabileceği iddiaları konuşulurken, Polonya “Lahey’e teslim edebiliriz” çıkışıyla tansiyonu daha da yükseltti.

Kaydet
a- | +A

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir araya gelmeye hazırlanıyor. Ancak bu tarihi buluşma, yalnızca diplomatik değil, aynı zamanda hava sahası krizi nedeniyle de Avrupa’yı karıştırdı.

Putin’in uçağı Budapeşte’ye nasıl gidecek? Bulgaristan ve Türkiye iddiası Avrupa’yı ikiye böldü! - 1. Resim
Başlık ResmiPutin’in uçağı Budapeşte’ye nasıl gidecek? Bulgaristan ve Türkiye iddiası Avrupa’yı ikiye böldü! - 1. Resim


GÖRÜŞMENİN TARİHİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Ne Putin ne de Trump görüşmelerinin kesin tarihini verdi. Bu görüşme ciddi hazırlık ve zaman gerektiriyor." ifadeleriyle sürecin henüz netleşmediğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME
Putin–Trump Zirvesi için start verildi! Kremlin
HABER
Putin–Trump Zirvesi için start verildi! Kremlin 'umutluyuz' dedi

Peskov ayrıca şunları dile getirdi:

“Putin’in Trump ile aynı uçakta Budapeşte’ye gelmesi yönündeki haberler fantastik bir senaryodan ibaret. Zirvenin tarihi konusunda bir anlayış yok. Rusya-ABD zirvesine AB liderlerinin katılımı hakkında konuşmak için erken. Avrupa ülkeleri şu anda Kiev yönetimini savaşı sürdürmesi için kışkırtıyor.”


TRUMP VE LAVROV'DAN ARKA ARKAYA AÇIKLAMALAR

Wall Street Journal, Trump’ın Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy’e “çatışmanın hızlı çözülmesinin önemli olduğunu, Donbass üzerindeki kontrolün ikinci planda kaldığını” söylediğini yazdı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise ABD’li mevkidaşı Marco Rubio ile yaptığı görüşmede “Putin ile Trump arasındaki bir sonraki buluşmanın nasıl hazırlanabileceğini” ele aldıklarını ifade etti.

Lavrov, “Ukrayna’da hemen ateşkes çağrısı yapmak, Nazi yönetiminin elindeki bölgeleri korumak anlamına gelir” derken, “çatışmanın temel nedenleri ortadan kaldırılmadan ateşkes çağrıları, Alaska’daki Putin-Trump mutabakatıyla çelişiyor” dedi.


, Türkiye ve Bulgaristan üzerinden geçiş yapılabileceği iddiaları konuşulurken, Polonya “Lahey’e teslim edebiliriz” çıkışıyla tansiyonu daha da yükseltti.
Başlık Resmi, Türkiye ve Bulgaristan üzerinden geçiş yapılabileceği iddiaları konuşulurken, Polonya “Lahey’e teslim edebiliriz” çıkışıyla tansiyonu daha da yükseltti.
, Türkiye ve Bulgaristan üzerinden geçiş yapılabileceği iddiaları konuşulurken, Polonya “Lahey’e teslim edebiliriz” çıkışıyla tansiyonu daha da yükseltti.

'UÇAN KREMLİN' BUDAPEŞTE'YE NASIL GİDECEK?

Zirve henüz kesinleşmiş değil, ancak Putin Budapeşte’ye gitmeye karar verirse ciddi engellerle karşılaşacak.

Rus liderin “Uçan Kremlin” lakaplı, savunma sistemleriyle donatılmış Ilyushin Il-96 model başkanlık uçağı, hem ABD hem de AB hava sahasına giriş yasağı nedeniyle özel izin almak zorunda.

Putin, daha önce Alaska’daki zirve için ABD’nin verdiği özel izinle ülkeye girebilmişti. Ancak bu kez durum çok daha karmaşık. 27 AB ülkesinin hava sahası, halen tüm Rus uçaklarına kapalı durumda.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Budapeşte’de yapmayı planladığı zirve, daha başlamadan Avrupa’yı karıştırdı.
Başlık ResmiRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Budapeşte’de yapmayı planladığı zirve, daha başlamadan Avrupa’yı karıştırdı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Budapeşte’de yapmayı planladığı zirve, daha başlamadan Avrupa’yı karıştırdı.

TÜRK F-16'LARI EŞLİK EDEBİLİR

Rus liderin Budapeşte rotası, Avrupa hava sahasındaki yaptırımlar nedeniyle oldukça dolambaçlı olacak.

Havacılık kaynaklarına göre Putin’in uçağı, Karadeniz üzerinden Türkiye’ye, oradan Bulgaristan veya Sırbistan hattına geçecek.

AirLive portalına göre, Putin’in “Flight No.1” kodlu uçağına Rus savaş uçakları Karadeniz’e kadar eşlik edecek, ardından Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı F-16’lar devralacak. Türk F-16’larının, Putin’in uçağını Sırbistan sınırına kadar eskort edeceği iddia ediliyor.

Söz konusu uçuşun, normalde 1.500 kilometre olan Moskova–Budapeşte hattını yaklaşık 5.000 kilometreye çıkaracağı belirtildi.

Putin’in “Uçan Kremlin” olarak bilinen başkanlık uçağının, Avrupa hava sahasındaki yaptırımlar nedeniyle hangi rotayı izleyeceği tartışma konusu oldu.
Başlık ResmiPutin’in “Uçan Kremlin” olarak bilinen başkanlık uçağının, Avrupa hava sahasındaki yaptırımlar nedeniyle hangi rotayı izleyeceği tartışma konusu oldu.
Putin’in “Uçan Kremlin” olarak bilinen başkanlık uçağının, Avrupa hava sahasındaki yaptırımlar nedeniyle hangi rotayı izleyeceği tartışma konusu oldu.

POLONYA: LAHEY'E TESLİM EDEBİLİRİZ

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Putin’e ülkesinin hava sahasından geçmemesi yönünde uyarı yaptı.

Radio Rodzina’ya konuşan Sikorski, “Mahkemelerin bu uçağın indirilip Lahey’e teslim edilmesi yönünde karar vermeyeceğinin garantisini veremem.” dedi.

Sikorski, Putin’in bu riski bildiğini ve bu nedenle farklı bir güzergâh izleyeceğini söyledi.

BULGARİSTAN'DAN BARIŞ İÇİN KORİDOR ÖNERİSİ

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Georg Georgiev, Budapeşte’deki görüşmenin gerçekleşmesi için ülkesinin hava sahasını açmaya hazır olduklarını açıkladı:

“Barışı sağlamak için çaba gösteriliyorsa, bu toplantının mümkün olan her şekilde kolaylaştırılması mantıklıdır. Katılımcılardan biri ulaşamazsa, görüşme nasıl yapılabilir?” dedi.

Sofya yönetimi, Moskova’dan resmi bir izin talebi gelmediğini doğruladı. Ancak bu açıklama bile Avrupa Birliği içinde yeni bir bölünmeyi tetikledi.

MACARİSTAN: PUTİN'İN GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Putin’in ülkeye güvenli biçimde girişi için her türlü hazırlığın sürdüğünü söyledi:

“Elbette ülkemize güvenle gelmesini, verimli görüşmeler yapmasını ve ardından emniyetle geri dönmesini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Viktor Orban, Putin’in AB içindeki en yakın müttefiki olarak öne çıkıyor. Orban, sosyal medya hesabından “Hazırlıklar tam hızla devam ediyor!” paylaşımını yaptı.

AVRUPA'DA BÖLÜNME DERİNLEŞİYOR

Brüksel, zirveyi “barış girişimi” olarak olumlu karşılarken, Polonya ve Baltık ülkeleri bu görüşmeyi “Ukrayna’yı dışlayan bir oyun” olarak görüyor.

Fransa ve Almanya ise, Putin-Trump hattında yeniden diplomasi kurulmasını temkinli bir şekilde destekliyor.

Avrupa Komisyonu sözcüsü, “Ukrayna için adil ve kalıcı bir barışa katkı sağlayacak her görüşme memnuniyetle karşılanır. Başkan Trump’ın çabalarını destekliyoruz.” ifadeleriyle temkinli bir destek mesajı verdi.

Editör : MÜZEYYEN BIYIK
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 21 Ekim, 2025 - 12:42
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Türkiye'ye 100 km kala! Fransız deniz subayının akıllı saati Charles de Gaulle'nin koordinatlarını ele verdi
    Türkiye'ye 100 km kala! Charles de Gaulle'nin koor...
    Kaydet
  • 2
    Cuma’nın bereketi, Bayram’ın sevinci! Toplu gönderilebilecek
    Cuma’nın bereketi, Bayram’ın sevinci! Toplu gönder...
    Kaydet
  • 3
    İslam Memiş 'Panik yok, ilave var' dedi altın için uyarıyı verdi!
    İslam Memiş 'Panik yok, ilave var' dedi altın için...
    Kaydet
  • 4
    Maalesef İran kaybediyor
    Maalesef İran kaybediyor
    Kaydet
  • 5
    Kızılcık Şerbeti bu akşam var mı, neden yok, yeni bölüm ne zaman? 130. bölüm fragmanı yayınlandı!
    Kızılcık Şerbeti bu akşam var mı, neden yok, yeni ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Bayramda hüzün dalga dalga!..
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Orta Doğu’da ateş çemberi ve Türkiye’nin soğukkanlılığı
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Çalışanlar dikkat! Maaşınız size beyanname verdirebilir!
    Kaydet
  • Sadık Söztutan
    Sadık Söztutan Yardım
    Kaydet
  • Necmettin Batırel
    Necmettin Batırel Sonun geldi!
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Komutandan askere duygulandıran sürpriz!
    Komutandan askere duygulandıran sürpriz!
    Kaydet
  • Film platosunda özel faaliyetler
    Film platosunda özel faaliyetler
    Kaydet
  • Ünlü şarkıcı Gülçin Ergül dehşeti yaşadı
    Ünlü şarkıcı Gülçin Ergül dehşeti yaşadı
    Kaydet
  • Rusya’dan ABD’ye flaş teklif
    Rusya’dan ABD’ye flaş teklif
    Kaydet
  • Hollywood efsanesi Chuck Norris hayatını kaybetti
    Hollywood efsanesi Chuck Norris hayatını kaybetti
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Kaptırılan para kolay geri gelmiyor: SMS dolandırıcılarına en çok yaşlılar kanıyor
SMS dolandırıcılarına en çok yaşlılar kanıyor
Kaydet
Millî Eğitim Akademisi Başkanı Prof. Dr. Arıcı: Akademi, eğitim fakültesine alternatif değil tamamlayıcı
Prof. Dr. Arıcı: Akademi, alternatif değil tamamlayıcı
Kaydet
Otomobil fabrikasında felaket: Yangında 10 kişi öldü, 59 kişi yaralandı.
Otomobil fabrikasında felaket: 10 kişi öldü!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası