Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Ukraynalı gazeteci ile tartıştı

Düzenleyen:
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Ukraynalı gazeteci ile tartıştı

DÜNYA Haberleri

Antalya'daki 3'lü zirve sonrası Ukraynalı bir gazeteci Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a "Kadınları kaçırmaya başladınız, buna ne diyeceksiniz?" şeklinde bir soru sorunca Lavrov "Burada basın konferansyı yapıyoruz, söyleşi yapmıyoruz. Sizi televizyona çektiler çok büyük bir kahraman olacaksınız, bu kadarı size yeter" diye cevap verdi.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş 15. günündeyken Rusya'nın saldırıları devam ediyor. 3 müzakereninde cevapsız sonuçlanmasının ardından Türkiye arabulucluk yaparak Antalya'da Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlıklarını ağırladı. Antalya'da bugün düzenlenen Antalya Diplomasi Formu 1.5 saat sürmüş fakat olumsuz sonuçlanmıştı.

Forum sonrası Türkiye, Ukrayna ve Rusya'nın Dışişleri Bakanlıkları basın açıklaması yaptı ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukraynalı bir gazetecinin Kırım Tatarları'na ilişkin sorduğu soru üzerine öfkelenerek sert cevaplar verdi.

'KADINLARI KAÇIRMAYA BAŞLADINIZ'

Ukraynalı gazeteci sorusunda "Kadınları kaçırmaya başladınız, buna ne diyeceksiniz?" şeklinde sorusunusormasının ardından Lavrov, ses tonunu sertleştirerek "Yalan! Bir milletvekili bir kadının kaçırıldığıyla ilgili en ufak bir bilgiye sahip değilim." şeklinde cevap verdi.

'ŞAHSİ KONULAR'

Lavrov, ardından aynı gazeteciye "Ukrayna'da milletvekilleri kayboluyor, Sayın Shevchenko kayboldu, buna bakın önce. Böyle şahsi konulara girecek olursak insanı isyan ettirecek pek çok şey bulabiliriz" ifadeleriyle cevap verdi.

'TELEVİZYONA ÇIKTIN, KAHRAMAN OLACAKSIN'

Gazetecinin kendisine cevap vermeye çalışması üzerine Lavrov, "Burada basın konferansyı yapıyoruz, söyleşi yapmıyoruz. Sizi televizyona çektiler çok büyük bir kahraman olacaksınız, bu kadarı size yeter" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...