Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Suudi Arabistan'da 'Hamas'sız Gazze zirvesi! Kahire planı masada

Suudi Arabistan'da 'Hamas'sız Gazze zirvesi! Kahire planı masada
Fotoğraf Başlığı Suudi Arabistan'da 'Hamas'siz Gazze zirvesi! Kahire plani masada

BM’den sonra ikinci en büyük hükümetler arası siyasi teşkilat olan 57 üyeli İslam İş Birliği Teşkilatı (İİT) ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistin halkının Gazze’den sürülmesine yönelik skandal çağrısının ardından olağanüstü toplanıyor.

Kaydet
a- | +A

YEŞİM ERASLAN ANKARA - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırganlığını ve Filistin’deki son durumu ele almak üzere bugün Cidde’de toplanacak olan İİT Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katılacak.

BAKMADAN GEÇME
Olağanüstü zirvede nihai bildiri açıklandı! Arap Birliği, Trump
HABER

Olağanüstü zirvede nihai bildiri açıklandı! Arap Birliği, Trump'ın Gazze'yi işgal planını reddetti

60 MİLYAR DOLARLIK PLAN

Öte yandan, geçtiğimiz Salı günü Kahire’de düzenlenen Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi’nde, Filistinlilerin yerinden edilmeden Gazze’nin yeniden inşa edilmesini amaçlayan plan kabul edilmişti. Bilindiği gibi Kahire’de Gazze’nin yönetiminin Hamas’ın elinden alınmasını öngören ve Gazze’nin yaklaşık 60 milyar dolara yeniden imarını planlayan bir yol haritası açıklanmış, uluslararası ve bölgesel destek çağrısında bulunulmuştu.

BAKMADAN GEÇME
Arap Birliği
HABER

Arap Birliği'nin 'Gazze' planına Beyaz Saray'dan tepki

GAZZELİLER GİDEMEZ

Edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Fidan, toplantıda, Filistinlilerin Gazze’den gönderilmesi gibi bir seçeneğin kabul edilmeyeceğini, bu yöndeki dayatmaların uluslararası hukuka aykırılık teşkil ettiğini dile getirecek. Türkiye’nin, Kahire’de düzenlenen Arap Birliği Olağanüstü Zirvesi’nde kabul edilen planı desteklediğini ifade edecek olan Fidan, Filistin’in bağımsız bir devlet olarak tanınması için atılabilecek adımlar ile bu konulardaki ortak çabaların yoğunlaştırılması gerektiğine vurgu yapacak.

BAKMADAN GEÇME
NATO çöküyor, AB ordusu geliyor! Avrupa dönüşü olmayan yolda
HABER

NATO çöküyor, AB ordusu geliyor! Avrupa dönüşü olmayan yolda

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.