TİKA'dan Afganistan'a yardım eli: Modern seralar kurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
TİKA'dan Afganistan'a yardım eli: Modern seralar kurdu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türkiye'nin dünya ülkelerine yardımları sürüyor. Bu kapsamda TİKA eliyle Afganistan'ın 2 eyaletine modern seralar kuruldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın Tahar ve Sar-i Pul vilayetlerinde modern uygulamalı seralar kurdu.

Seraların açılış törenine TİKA yetkilileri ve ilgili müdürler katıldı. TİKA, tarımın gelişmesi için seracılık faaliyetlerini sürdürüyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan'ın kuzeyindeki Tahar ve Sar-i Pul vilayetlerinde modern uygulamalı seralar kuruldu.Seraların açılış törenine, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Mikail Taşdemir, Sar-i Pul Tarım İl Müdürü Kari Abdul Kadir Vahdet, Tahar Tarım İl Müdürü Mevlevi Rahimullah Ahadi ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Taşdemir, Afganistan'da sağlık başta olmak üzere eğitim, sosyal ve kültür alanlarında birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.Taşdemir, TİKA'nın ülkede tarım için faaliyetlerini sürdürdüğünü, Sar-i Pul ve Tahar vilayetlerinin Ziraat, Sulama ve Hayvancılık Müdürlüklerine ait bahçelerde uygulamalı sera kurduğunu söyledi.

SERACILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Uygulama seralarında bitki ve sebze yetiştiriciliğinin geliştirilmesinin amaçlandığını ifade eden Taşdemir, ilk etapta ilgili kurumlardaki personelin kullanımına sunulan seralardaki uygulamalar ile bölgede seracılığın geliştirilmesinin hedeflendiğini aktardı.

Mikail Taşdemir, proje kapsamında vilayetlere her biri 220 metrekare büyüklüğünde ikişer modern ve standartlara uygun uygulama serasının kurulup ilgili müdürlüklere teslim edildiğini kaydetti.

Taşdemir, seralarda kullanılacak gübre, ilaç ve ilaçlama makineleri ile tohumlama ve hasat için gerekli araç ve gerecin temin edildiğini dile getirdi.Sar-i Pul ve Tahar Tarım İl Müdürleri de konuşmalarında, Afganistan'da tarımın gelişmesi için uygulanan projenin önemine vurgu yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...