Time dergisinden skandal! Gazze'deki mazlumları değil, soykırımcıları savundu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Time dergisinden skandal! Gazze'deki mazlumları değil, soykırımcıları savundu

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD'li Time dergisi skandal bir harekete imza attı. İsrail'in Gazze'deki soykırımını görmezden gelen dergi, antisemitizmi (yahudi düşmanlığı) eleştiren bir yazı yayınladı. Aynı dergi Gazze'deki katliamla ilgili herhangi bir yayın yapmadı. 

Dünyaca ünlü Time dergisi, Müslümanların tepkisini çeken bir yazı yayınladı. Noah Feldman’ın "Yeni Antisemitizm" (The New Antisemitism) başlıklı yazısında yahudi düşmanlığına dikkat çekildi. Time dergisi söz konusu içeriğin yayınlandığı sayfada İsrail’in bayrağında yer alan Davud’un Yıldızı görselini kullandı. 

SOYKIRIMA SESSİZ KALDILAR 

Ancak aynı dergi Gazze'de yaşanan soykırımla ilgili herhangi bir girişimde bulunmadı. Yahudi düşmanlığını gündeme taşıyan dergi, Gazze'de 30 binden fazla insanın öldürülmesine sessiz kaldı.

Time dergisinden skandal! Gazze'deki mazlumları değil, soykırımcıları savundu - 1. Resim

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 230’u çocuk, 8 bin 860’ı kadın olmak üzere 30 bin 320 Filistinli öldürüldü, 71 bin 533 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 92 Filistinliyi öldürdüğü, 156 kişiyi yaraladığı açıklandı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 148 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 92 Filistinliyi daha öldürdüğü belirtilen açıklamada, Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 30 bin 320'ye çıktığı aktarıldı. Saldırılarda İsrail güçlerinin 156 Filistinliyi daha yaraladığı ve Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının 71 bin 533'e yükseldiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail güçlerinin son 24 saatte "10 katliam" gerçekleştirdiği bilgisine yer verildi.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...