Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Trump: Barışı ben getirdim, Biden: Savaşı biz bitirdik!

İsrail ve Hamas, Gazze’de ateşkes metni konusunda anlaşmaya vardı. İsrail kabinesi bugün anlaşmayı onaylamak için toplanacak. ABD’nin seçilmiş başkanı Trump, haberi ilk duyuran kişi oldu. Biden ise barışın mimarının ‘kendisi’ olduğunu dile getirdi.

Kaydet
a- | +A

Ateşkes anlaşmasını ilk duyuran kişi, ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump oldu. Bunun, 5 Kasım 2024’deki başkanlık seçimlerinde elde ettiği başarının bir yansıması olduğunu savunan Trump “Ben ve yönetimim dünya çapında barışa öncelik veriyoruz. Bunu kanıtlamaya devam edeceğiz. Bu, Amerika ve dünya için güzel gelişmelerin yalnızca başlangıcı. Henüz Beyaz Saray’a dönmeden bu kadar çok şeyi başardık. Bir de geri döndüğümde neler yapabileceğimizi hayal edin” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Ateşkes sonrası yeni açıklama! Netanyahu, Trump ile görüşecek
HABER

Ateşkes sonrası yeni açıklama! Netanyahu, Trump ile görüşecek

"ABD'NİN İNATÇI DİPLOMASİSİ SONUÇ VERDİ"

ABD Başkanı Joe Biden ise barışın mimarının ‘kendisi’ olduğunu dile getirdi. Biden “Ateşkes anlaşmasının ana hatlarını geçtiğimiz yıl mayıs ayında ortaya koyduk. ABD’nin inatçı ve özenli diplomasisi sonuç verdi. Filistinliler ihtiyaç duydukları insani yardıma kavuşacak. Anlaşma, Orta Doğu’da yeni bir dönemin kapısını aralayabilir” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME
Biden
HABER

Biden'dan Gazze'de ateşkes açıklaması

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.