Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Trump'tan İran'a saldırı tehdidi: Büyük bir güçle karşılık verilecek

Trump'tan İran'a saldırı tehdidi: Büyük bir güçle karşılık verilecek
Fotoğraf Başlığı Trump'tan Iran'a saldiri tehdidi: Büyük bir güçle karsilik verilecek

ABD Başkanı Donald Trump, Husiler tarafından yapılan saldırılardan İran’ın sorumlu tutulacağını duyurdu. Herhangi bir saldırı veya misillemeye büyük bir güçle karşılık verileceğini belirten Trump, "Artık Husiler tarafından ateşlenen her kurşun, İran’ın silahları ve liderliği tarafından ateşlenmiş olarak değerlendirilecektir" dedi.

Kaydet
a- | +A

ABD Başkanı Donald Trump, Yemen’deki Husiler tarafından gerçekleştirilen saldırılardan İran'ın doğrudan sorumlu tutulacağını söyledi. Kızıldeniz’deki gerilimlerin devam etmesiyle birlikte Truth Social adlı sosyal medya platformundaki hesabından paylaşım yapan Trump, İran’ın bu grup tarafından atılan her hamleyi yönlendirdiğini, onlara askeri ekipman, finansman ve istihbarat sağladığını savundu.

Trump, “Kimse kandırılmasın! Yemen’de halk tarafından nefret edilen, Husi olarak bilinen, kötü niyetli çeteler ve serseriler tarafından gerçekleştirilen yüzlerce saldırı tümüyle İran'dan kaynaklanmakta ve İran tarafından kurgulanmaktadır. ‘Husiler’ tarafından yapılacak her türlü saldırı ya da misilleme, büyük bir kuvvetle karşılık bulacaktır ve bu kuvvetin orada duracağına dair bir garanti yoktur" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Trump’ın iddialarını yalanladı!
HABER

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Trump’ın iddialarını yalanladı!

"ATEŞLENEN HER KURŞUNDAN İRAN SORUMLU TUTULACAK"

AB Başkanı, “Artık Husiler tarafından ateşlenen her kurşun İran’ın silahları ve liderliği tarafından ateşlenmiş olarak değerlendirilecektir. İran sorumlu tutulacak, sonuçlarına katlanacak ve bu sonuçlar çok ağır olacaktır!” dedi.

Trump'ın açıklamaları, İran’ın Husilere finansman sağladığını, onları eğittiğini ve bu grubun Amerikan savaş gemilerine yönelik saldırılarında yardımcı olduğunu belirten Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Waltz'ın açıklamalarıyla da örtüştü.

Trump 'Bu iş bitmiştir, yarın halledilecek' diyerek duyurdu: İzin vermeyeceğim | Türkiye Gazetesi
Başlık ResmiTrump 'Bu iş bitmiştir, yarın halledilecek' diyerek duyurdu: İzin vermeyeceğim | Türkiye Gazetesi

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, günlük basın toplantısında ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarına destek çıktı. '"İran'a mesajımız Trump'ı ciddiye alması" diyen Leavitt, şunları kaydetti:

"Sanırım Husiler geçtiğimiz hafta sonu şehirde yeni bir şerif olduğunu öğrendiler. Bu Başkan eli kolu bağlı oturup teröristlerin ticari gemilere ve ABD Donanması'na ait gemilere saldırı düzenlemesine izin vermeyecektir. Bu tür eylemlere müsamaha göstermeyecektir"

BAKMADAN GEÇME
Elon Musk ikna etti, Trump milyonlarca Amerikalıyı mağdur edecek karara imza attı!
HABER

Elon Musk ikna etti, Trump milyonlarca Amerikalıyı mağdur edecek karara imza attı!

NE OLDU?

Husiler, 7 Mart'ta yaptığı açıklamada, İsrail'e Gazze'ye yardımların girişine izin vermesi için 4 gün süre verdiğini, aksi takdirde İsrail'e karşı deniz operasyonlarını yeniden başlatacağını belirtmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social platformu hesabından 15 Mart'ta yaptığı açıklamada, orduya Yemen'deki Husilere karşı "büyük bir saldırı" başlatma talimatı verdiğini duyurmuştu.

Ticaret savaşı kapıda! Trump AB'ye gözdağı verdi | Türkiye Gazetesi
Başlık ResmiTicaret savaşı kapıda! Trump AB'ye gözdağı verdi | Türkiye Gazetesi

CAN KAYBI ARTIYOR

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, yaptığı açıklamada, ABD'ye ait uçak ve savaş gemilerinin Husilerin hedefi olacağını belirterek, saldırılarını sürdürdüğü sürece deniz seferlerindeki engellemelerin Washington'ı da kapsayacağını bildirmişti.

İran destekli Husiler, ABD ile İngiltere'nin başkent Sana'nın da arasında yer aldığı bazı kentlere düzenlediği hava saldırılarında 53 kişinin öldüğünü, 98 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

PENTAGON: SONSUZ BİR SALDIRI DEĞİL

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü, Yemen'deki Husilere yönelik son ABD saldırılarının "sonsuz bir saldırı" olmadığını ve "Orta Doğu'da bir rejim değişikliğiyle ilgili olmadığını" açıkladı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.