Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Türk askerinin başına çuval geçiren ABD’li komutan öldü

Türk askerinin başına çuval geçiren ABD’li  komutan öldü
Fotoğraf Başlığı Türk askerinin basina çuval geçiren ABD’li komutan öldü

Irak savaşının kilit isimlerinden biri olan ve Türk kamuoyunda çuvalcı general olarak bilinen ABD’li eski Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno 67 yaşında kanserden öldü.

Kaydet
a- | +A

ABD basınında çıkan haberlere göre Irak savaşında Amerikan askerlerine komuta eden Odierno kanser nedeniyle hayatını kaybetti. 2003 yılında Irak’ın Süleymaniye kentinde karargah kurmuş olan Türk askerlerinin başına çuval geçiren ve 60 saat boyunca alıkoyarak sorgulayan birliğin komutanı olan Odierno, Türk kamuoyunda "çuvalcı general" olarak tanınıyordu.

ACIMASIZLIĞI İLE HAFIZALARA KAZINMIŞTI

Irak’ta 3 kez görev yapan Odierno, görevi sırasında sıklıkla sert yöntemlere başvurmasıyla tanınıyor. Evlerin kapılarını kıran, Iraklıları evlerinden alarak sokaklarda sürükleyen ve tutukluları Ebu Gureyb Cezaevi'ne atan 4. Piyade Tümeni'ne de komuta etti. Ebu Gureyb Cezaevi, ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgalinin ardından ABD askerlerinin tutuklulara yaptığı işkenceler ve tecavüz olaylarıyla gündeme gelmişti.

SADDAM İÇİN SÖYLEDİKLERİ GÜNDEM OLMUŞTU

Odierno, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin yakalandığında "Direnemeyeceği bir çukurun dibindeydi. Sıçan gibi yakalandı." sözlerini kullanmıştı.

BAKMADAN GEÇME
Kara Kuvvetleri Komutanlığında devir teslim
HABER

Kara Kuvvetleri Komutanlığında devir teslim

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.