Türkiye ile Katar Kabil Uluslararası Havaalanı konusunda anlaşmaya vardı!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye ile Katar Kabil Uluslararası Havaalanı konusunda anlaşmaya vardı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye ile Katar arasında görüşülen Kabil Uluslararası Havaalanı’nın işletmesi konusunda karar verildi. Diplomatik kaynaklar, Katar ve Türk heyetleri arasında havaalanının iki ülke ortaklığıyla işletilmesine ilişkin çeşitli görüşmelerin yürütüldüğünü ve ortaklıkla ilgili anlaşma sağlandığını bildirdi.

Diplomatik kaynaklara göre Türk ve Katarlı şirketler arasında Kabil Uluslararası Havaalanı’nın işletmesi konusunda mutabakat zaptı imzalandığı belirtildi. İmzalanan anlaşmanın ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 7 Aralık'taki Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısı için Doha'da bulunduğu sırada yapıldığını aktarıldı. 

AFGANİSTAN TARAFIYLA GÖRÜŞÜLECEK 

7 Aralık tarihinde imzalanan anlaşmaya neticesinde, Türkiye'den teknik bir heyetin, Katar tarafıyla koordinasyon kurmak üzere Doha'ya geldiği ifade edildi.
Doha'daki görüşmelerin ardından, Türk ve Katarlı yetkililerden oluşan ortak heyetin, bugün Afganistan'ın başkenti Kabil’de olacağı ve havaalanının işletilmesine ilişkin anlaşmayı Afganistan Geçici Hükümeti yetkilileriyle görüşeceği; Afganistan tarafının talep ve beklentileri hakkında bilgi alacağı kaydedildi.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI 

Türk-Katar heyetinin, Afganistan tarafıyla yapılacak görüşmenin akabinde durum değerlendirmesi yapması bekleniyor. Türkiye ve Katar tarafından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye ile Katar Kabil Uluslararası Havaalanı konusunda anlaşmaya vardı!

ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP 

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı, denize kıyısı olmayan ülkelerden Afganistan için ana hava bağlantısı olması açısından önemli bir yere sahip. Taliban, eş zamanlı şekilde haziran ayından itibaren şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeyi, ağustos ayında da vilayet merkezlerini hızla ele geçirmişti.

Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesi ve hükümet güçlerinin başkentten ayrılmasıyla Taliban, 15 Ağustos'ta başkanlık sarayı ve kamu binalarını ele geçirerek ülkede kontrolü sağlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...