Ukraynalı bakan talep etti, Musk geri çevirmedi: Starlink uydu erişimini aktifleştirdi

Düzenleyen:
Ukraynalı bakan talep etti, Musk geri çevirmedi: Starlink uydu erişimini aktifleştirdi

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'da internet hatlarına saldırma ve iletişimi kesme ihtimaline karşı Elon Musk'a çağrıda bulunan Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mihaylo Fedorov'a cevap veren SpaceX'in CEO'su Musk, Ukrayna'ya internet sağlayacak Starlink uydu erişiminin aktif olduğunu duyurdu.

Dünyanın gözünü çevirdiği ve korkuyla takip ettiği Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 4'üncü güne girildi. Ukrayna'da direniş güç kazanırken ülkede iletişimin kesilmemesi için bir adım atan Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, sosyal medya üzerinden Elon Musk'a seslendi.

MUSK'A STARLINK ÇAĞRISI

Federov, resmi Twitter hesabından Musk'ı etiketleyerek bir paylaşımda bulundu. "Siz Mars'ı kolonize etmeye çalışırken, Rusya Ukrayna'yı işgal etmeye çalışıyor!" diyen Federov, "Roketleriniz uzaydan başarılı bir şekilde dünyaya inerken, Rus roketleri Ukraynalı sivil halkın üzerine iniyor! Sizden Starlink istasyonlarınızı Ukrayna'ya sağlamanızı ve aklı başında Rusları ayağa kaldırmanızı talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ukraynalı bakan talep etti, Musk geri çevirmedi: Starlink uydu erişimini aktifleştirdi

"DAHA FAZLA TERMİNAL YOLDA"

SpaceX'in CEO'su Elon Musk, bu çağrıyı cevapsız bırakmadı. Federov'un paylaşımına karşılık "Starlink hizmeti şu anda Ukrayna'da aktif. Daha çok terminal de yolda" cevabını verdi.

Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...