3600 ve 5400 arası prim gününe sahip olanlar bu haber size! SGK erken emeklilik için tek şartı açıkladı, işte güncel tablo

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
3600 ve 5400 arası prim gününe sahip olanlar bu haber size! SGK erken emeklilik için tek şartı açıkladı, işte güncel tablo

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Erken emeklilik şartları milyonlarca vatandaş tarafından sorgulanmaya devam ediliyor. EYT düzenlemesi ile birlikte 3,5 milyonu aşkın kişi erken emeklilik fırsatından yararlanırken gözler yeni yılda düzenlemeye girecek olan kademeli emeklilikte. 3600 ve 5400 arası prim gününe sahip olanlar bu haber size. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) erken emeklilik için tek şartı açıkladı. Peki erken emeklilik şartları neler, kimler yararlanabilecek? İşte detaylar haberimizde…

Yeni yıl ile birlikte emeklilik şartları merak konusu oldu. EYT düzenlemesi ile birlikte 3.5 milyonu aşkın kişi erken emeklilikten yararlanmıştı. Gözler ise EYT’yi kaçıran kişilere çevrildi. Milyonlarca kişi erken emeklilik şartlarını sorgularken SGK’dan müjdeli haber geldi. 3600 ve 5400 arası prim gününe sahip olanlar bu haber size. Bu şartı sağlayanlar erken emekli olabilecek. Peki torba yasada kademeli erken emeklilik, taşerona kadro, 3600 ek gösterge maddeleri var mı?

TORBA YASADA NELER VAR?

Milyonlarca kişi ‘Torba yasada neler var?’ sorusunu araştırmakta. Torba yasa ile birlikte sigorta primi teşviki, kademeli emeklilik, ev kadınlarına emeklilik ve 3600 ek gösterge gibi ekonomik olarak atılacak birçok adımın torba yasa ile görüşülmesi bekleniyor.

2024 TORBA YASA İÇERİKLERİ

1-    EMEKLİYE EK ZAM

Emekliye refah payı ve 10 bin TL en düşük emekli maaşı düzenlemeleri Plan ve Bütçe Komisyonu'nun geçti ve torba yasa eklendi. Daha sonra Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaştı. Emekliye ek zam için son bir aşama kaldı. Düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

3600 ve 5400 arası prim gününe sahip olanlar bu haber size! SGK erken emeklilik için tek şartı açıkladı, işte güncel tablo

2-    KISA ÇALIŞMA ÖDENEKLERİ

Kısa çalışma son 3 yılda çalışma hayatının neredeyse en önemli enstrümanı haline geldi. Önce koronavirüs salgını daha sonra deprem nedeniyle uygulanan kısa çalışma, işçilerin çalışamadığı dönemlerde gelirlerinin en azından bir miktar korunması için çok önemli. Kısa çalışmaya gidilebilecek durumlara genel salgın da eklendi.

Bu çerçevede kısa çalışmadan yararlanmanın kolaylaştırılması adına önemli bir düzenlemeye gidiliyor. Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesi'nde de yer alan pasif işgücü programlarının erişilebilirliğini güçlendirme perspektifinden önemli olan düzenleme hayata geçtikten sonra son 3 yıl içerisinde 450 gün primi olan kişiler kısa çalışma ödeneği alabilecekler. Bugün için 600 gün olan prim şartının 450 güne indirilmesi daha çok kişinin kısa çalışma ödeneğinden yararlanmasını sağlayacaktır.

3600 ve 5400 arası prim gününe sahip olanlar bu haber size! SGK erken emeklilik için tek şartı açıkladı, işte güncel tablo

KADEMELİ EMEKLİLİK TORBA YASADA VAR MI?

Kısmi emeklilik olarak da bilinen kademeli emeklilik için bekleyiş sürüyor. Düzenleme için Torba Yasa maddeleri araştırılıyor. Ancak kademeli emekliliğin Torba Yasa'da yer aldığına dair henüz bir detay bulunmuyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuya dair, ''Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışmamız yok" dedi ve ''Bu gelecekte olmayacak anlamına gelmiyor.'' cümlesini de ekledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...