Fed Başkanı Temsilciler Meclisi Komitesi'nde konuşacak

Düzenleyen:
Fed Başkanı Temsilciler Meclisi Komitesi'nde konuşacak

EKONOMİ Haberleri

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, 10 Temmuz'da Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yarı yıl para politikası ve ekonominin durumu sunumunu gerçekleştirecek.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, Komite Başkanı Maxine Waters yaptığı açıklamada, Powell'ın 10 Temmuz'da yapacağı sunumu, 11 Temmuz'da da Senato Bankacılık Komitesi'nde yineleyeceğini belirtti.

Faiz indirimi konusunda Powell'a art arda eleştiriler yapan ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin ekonomik genişlemesinin önündeki engel olarak yine Fed'in faizleri düşürmemesini gösterdi.

Trump Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Fed yönetimini, "ne yaptığını bilmemekle ve inatçı bir çocuk gibi davranmakla" suçladı:

"Başka ülkelerin bize karşı yaptıklarını telafi etmek için faiz indirimine ve gevşetmesine ihtiyacımız olduğunda inatçı bir çocuk gibi ısrar ediyor. Mahvettiler!"

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...