Erdoğan açıkladı: Asgari ücret, memur ve emekli maaşı.. 8 temmmuz’da zamlı ödenecek

Düzenleyen:
Erdoğan açıkladı: Asgari ücret, memur ve emekli maaşı.. 8 temmmuz’da  zamlı ödenecek

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada memur ve emekli zamları ile asgari ücrete dair kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Temmuz ayı memur maaşlarının, Kurban Bayramı öncesinde ayın 8'inde zamlı haliyle ödeneceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Millete Sesleniş konuşması yaptı. Erdoğan’ın birçok müjdeyi peş peşe sıraladığı açıklamaları özetle şöyle...

YÜKSEK KALİTELİ PETROL BULDUK

Elimizdeki sınırlı kaynakları en verimli şekilde kullanmaya çalışırken, diğer yandan da yenilenebilir enerji için yatırım yapıyoruz. Yeni kaynaklar bulmak için sahip olduğumuz 4 sondaj ve 2 sismik araştırma gemisiyle hem Karadeniz'de hem Akdeniz'de çalışmaları yapmakta kararlıyız. Adana'da 2 yüksek kaliteli petrol bulduk. Rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. Aynı sahada 8 tane daha sondaj kuyusu açarak 10 kuyuda çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz.

ESKİŞEHİR’DE CEVHER ÜRETECEĞİZ

Eskişehir'de ilk etapta yıllık 1.200 ton cevher işletecek üretim tesisi kuruyoruz. Amacımız tesis tam kapasiteye ulaştığında burada 500 bin ton cevher işletmek. Türkiye'nin 2053 vizyonu bakımından hayati öneme sahip bu projenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ ARTACAK

Asgari ücreti artırarak, işverenlerin de omuzlarındaki yükü kaldırarak adil bir yükseliş yapmıştık. Bunun için Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Böylece yapılan artışın istihdama herhangi olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz. Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun, hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığı altında ezilmesine müsaade etmemektir. Detaylarını açıklayacağımız bu çalışmanın emeklilerimize ve çalışanlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. NATO görüşmelerinden döner dönmez açıklayacağım. Ayrıca memurların temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı hâliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yeni yatırımlarla, yeni fırsatlarla ve yeni finansman  kaynaklarıyla istihdamı ve üretimi destekliyor, ihracatçıları pazarlarını büyütmeleri konusunda teşvik ediyoruz. Bize yan gelip yatmak yoktur. Dünyada başı dik gezebilmenin tek yolu budur.

SURİYE'DE HAREKÂT YAKIN

Suriye’deki hazırlıklar tamamlanınca harekâtı başlatacaklarını belirten Cumhurbaşkanı, NATO zirvesi ile ilgili olarak da şunları söyledi: Özellikle PKK, YPG, FETÖ gibi terör örgütleri konusunda sergilenen riyakârlıkları muhataplarımızın yüzüne belgeleriyle ifade edeceğiz.

CUMHURBAŞKANI MAAŞ ÖDENEĞİ TEKLİFTEN ÇIKSIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin maaşı üzerinden yaptığı eleştirileri hatırlatarak tarihî bir rest çekti. Erdoğan şunları söyledi: Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden fırtına koparanlara bir çift söz söylemek istiyorum, Bay Kemal yandaşı ve tayfasına. Bizim sistemimizde Cumhurbaşkanı maaşı aynı zamanda emekli milletvekilleri, merhum başkanların ailesine yapılan ödenektir.. Sayın Kılıçdaroğlu'nun emekli milletvekili maaşı Cumhurbaşkanı maaşına endekslidir. Son bütçe görüşmelerinde muhalefet tarafı işi öyle zıvanadan çıkardı ki bu zihniyeti taşımak mümkün değildir. Meclis'ten buradan talep ediyorum: Ek bütçenin Cumhurbaşkanı maaş ödeneğinin kanun maddesinden çıkarılmasını talep ediyorum.

EK BÜTÇE NEREYE HARCANACAK?

Erdoğan, küresel çaptaki ekonomik sıkıntıları hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: Kamu hizmetlerinin, ücretlilerin, dar gelirlilerin hayatlarının belli bir seviyenin altına düşmemesi için çalıştık ve tedbir aldık. Hâlâ faiz ödemelerini dillerine dolayanların gerçek niyetlerini ise küçük bir örnekle kamuoyuna sunmakta fayda görüyoruz. Bizim hükûmete geldiğimizde toplanan her 100 liranın 86 lirası faize gidiyordu. Ek bütçenin 217 milyar lirası personel ödemesi, 154 milyar TL sosyal güvenlik kurumuna yapılacak transferler, 134 milyarı vatandaşlarımıza daha uyguna verilecek elektrik ve doğalgaz desteği, 45 milyar lirası dezavantajlı kesimlere yapılacak yardımlar. Millete hizmet derdi olmayanların, gökyüzünde helikopter arayışı gibi bu tür zavallılarla bu ülkede siyaset yapılmaz. Biz işimizi biliyoruz. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz. 2023'ün şubat-mart aylarından itibaren enflasyonu daha makul ve hızla daha aşağı seviyeye çekmiş olacağız.

Erdoğan açıkladı: Asgari ücret, memur ve emekli maaşı.. 8 temmmuz’da  zamlı ödenecek

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...