AB Komisyonu'ndan Yunanistan'a ağır eleştiri

AB Komisyonu'ndan Yunanistan'a ağır eleştiri
Başlık ResmiAB Komisyonu'ndan Yunanistan'a agir elestiri

AB Komisyonu Başkanı Juncker, kreditörlerle müzakerelerden çekilerek referanduma gitme kararı alan Yunanistan'a ağır eleştirilerde bulundu.

Kaydet
|
Juncker, düzenlediği basın toplantısında "(Anlaşma için gösterdiğim) tüm çabalardan sonra kendimi biraz ihanete uğramış hissediyorum" dedi.


Yaşananlardan derin üzüntü duyduğunu belirten Juncker, "Avrupa'da hiçbir demokrasi diğerinden daha değerli değildir ve Avro Bölgesi'nde 18'e karşı 1 ya da 1'e karşı 18 değil 19 demokrasi vardır. Avrupa vatandaşlarının hepsi (eşit) vatandaşlardır. Kazanan ya da kaybedenin olduğu blöf oyunu değil. Ya hep birlikte kazanırız ya da hep birlikte kaybederiz. Bu nedenle Cumartesi gecesi yaşananlardan özellikle üzgünüm. Bir gecede Avrupa ciddi bir darbe almıştır" dedi.


Juncker, bu süreçte Yunanistan'ı "egoizm, taktik oyunlar ve popülist oyunları diğer unsurların önüne çıkarmakla ve iyi niyet göstermemekle" suçladı.


Jean-Claude Juncker, Yunanistan'ın masadan beklenmedik şekilde ve en kötü zamanda kalktığını ve bugün Atina'ya yeni bir teklif sunmalarının sözkonusu olmadığını söyledi.


AB Komisyonu Başkanı Juncker yanlız bırakılmayacakları taahhüdünde bulunduğu Yunan halkına referandumda kreditörlerle anlaşmaya "evet" demeleri çağrısı yaparak aksi halde sırtlarını AB'ye dönmüş olacakları uyarısında bulundu.


Yunan hükümetinden gelen eleştirileri hakedecek hiçbirşey yapmadıklarını belirten Juncker, hiçbir zaman Yunanistan'ın avrodan çıkmasını bir seçenek olarak görmediğini ve bu düşüncesini koruduğunu vurguladı.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.