ABD'den flaş teklif: İHA'lardan birini...

ABD'den flaş teklif: İHA'lardan birini...
Başlık ResmiABD'den flas teklif: IHA'lardan birini...

Türkiye'nin Suriye sınırındaki çatışmaların yoğunlaştığı bugünlerde, Washington'dan Ankara'ya kritik bir talep iletildi.

Kaydet
|
Washington, 2007'den bu yana, iki ülke arasında "anlık istihbarat paylaşımı" için kullanılan ABD'ye ait beş insansız hava aracından birinin silahlandırılması talebini resmen Ankara'ya iletti.


Edinilen bilgiye göre, talep Genelkurmay'a yapıldı. Genelkurmay ise bu talebe "ön onay" verdi ve nihai kararı hükümete bıraktı.
ABD'yle istihbarat paylaşımında kullanılan insansız hava aracı 'Predator'lardan birinin silahlandırılmasına izin verilip verilmemesine, Türkiye hükümeti karar verecek.


SINIRDA HAZIRLIKLAR SON AŞAMADA
Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de sınırın Suriye tarafından gelebilecek herhangi bir saldırı ve olası bir operasyon için hazırlıklarını tamamladığı belirtiliyor.


Buna göre, sınırın Türkiye tarafında yaklaşık 50 bin asker hazır bekletiliyor.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.